Oulaisten Kennelkerhossa kova meno päällä

Oulaisten Kennelkerho elää uutta tulemistaan. Puheenjohtaja Seija Ollila kertoo, että kerhon jäsenmäärä on ollut viime ajat huimassa nousussa. Yksi syy jäsenmäärän kasvamiseen voi olla korona-ajassa, jolloin toimintaa ei voitu kovinkaan paljon järjestää. Nyt, kun rajoituksista on päästy eroon, haluaa entistä useampi koiranomistaja mukaan kennelkerhon toimintaan.
”Olemme saaneet mukaan uusia aktiivisia kurssivetäjiä ja sitä kautta toimintaa taas hyvin hereille. Jäsenmäärä on noussut lukemiin, jossa se ei ole ollut vuosikausiin. Viime vuoden lopulla jäseniä oli vajaat 100. Viimeksi näin paljon jäseniä on ollut vuonna 2009”, toteaa Seija Ollila.
Oulaisten Kennelkerhon toimintakevät starttaa toden teolla 16.4. epävirallisen Match Shown voimin. Terveydenhoito-oppilaitoksen pihalle odotellaan runsasta osallistujajoukkoa. Tästä edetään kesällä järjestettävään kaikille avoimeen metsästyskoirien jälkikokeeseen. Luvassa on myös kahdet agility-kisat. Myös virallinen rallytoko-kilpailu on suunnitteilla.
”Agility on ehdottomasti meidän suosituin kilpailumuotomme. Olemme uusineet sen takia kalustoa aika paljon. Toinen nouseva laji on nosework eli hajuerottelulaji. Siitä meillä onkin jo kursseja meneillään”.

Oulaisista löytyy pitkän tauon jälkeen Kennelliiton hyväksymä virallinen lukukoira. Seija Ollilan mukaan sille on jo ollut runsaasti kysyntää. Myös kaverikoiratoiminta pyörii alueella.
”Kaverikoirat tekevät vierailuja erilaisiin palvelulaitoksiin. Niitä saa silittää ja paijata. Ne voivat vierailla myös kouluissa ja tapahtumissa”:
Oulaisten Kennelkerholla on käytössään oma treenikenttä, jossa koiria viilettää heti maan sulettua. Sieltä löytyy laaja valikoima välineitä agilityn ja rallytokon harrastamista varten. Seija Ollila kertoo, että suurin osa kerhon jäsenistä asuu Oulaisissa, mutta jonkin verran vieraita tulee myös naapurikunnista.
”Ylivieskasta on toiseksi eniten jäseniä, kun siellä ei omaa harrastuskoiratoimintaa hirveästi ole”.
Seija Ollila kertoo olevansa henkeen ja vereen koiraihminen. Nytkin hänen kotonaan tepastelee yhteensä kolme nelijalkaista karvaista ystävää. Syy siihen, miksi hänellä pitää olla koira, on hyvin yksinkertainen: ilmankaan hän ei osaisi olla. Seija Ollilalla on ollut vuosien mittaan harrastuskaverina ja ulosviejänä monen eri rodun edustajia. Tällä hetkellä rodut ovat jämtlanninpystykorva sekä lammaskoira.
”Varsinkin lammaskoira on hyvin aktiivinen rotu ja sen kanssa pyrin harrastamaan paljon”.

Takaisin Jutut -sivulle