Oulaisten keskustaan halutaan elämää

Myös Kurjenrantaan ollaan saamassa kesäksi kioskitoimintaa ja muita aktiviteetteja.

Oulaisten kaupunki haluaa elävöittää keskustan aluetta. Yhteistyökumppanina siellä on Konsultointi Karhulat Oy, jonka kanssa kaupunki tekee uudistamistyön 3 – 4 osassa. Kehityskohteena ovat Oulaskortteli ja torialue.
”Kehitystyön tavoitteena on, että kaupallisilla toimijoilla olisi paremmat mahdollisuudet tehdä kauppaa, kuntalaisten olisi mahdollisimman helppo tulla sinne ja viihtyä keskustan alueella”, kertoo kaupunginjohtaja Riikka Moilanen.

Moilasen mukaan paikallisia kauppiaita on kontaktoitu asiasta. Oulun yliopistosta on puolestaan jo luvattu, että heidän kaksi arkkitehtiopiskelijaansa tekevät lopputyönään ehdotukset keskustan elävöittämisestä. Tarkoituksena on tehdä Oulaisten keskustasta kuntalaisten olohuone.
”Kuntalaisille avataan ideaboksi, jonne saa esittää ideoita mitä Oulaskorttelissa tulisi olla ja miten Pyhäjokea voitaisiin paremmin hyödyntää”.

Keskustahankeen läpivieminen kestää puolitoista vuotta. Käynnistyminen tapahtui viime tammikuussa. Suunnittelutyöryhmä aloitti työnsä helmikuussa. Suunnittelutyö alkaa elokuussa ja opiskelijoiden opinnäytetöiden on tarkoitus valmistua maaliskuussa 2024. Ensi keväänä järjestetään tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia. Päätöksenteon aika tulee syksyllä 2024.
Kaupunki on hakenut pitkin kevättä innostuneita yrittäjiä aloittamaan toimintaa Kurjenrantaan tulevan kesän ajaksi. Herkkugrillin yrittäjän Tiina Ruokamon kanssa on päästy sopimukseen kioskitoiminnan avaamisesta Kurjenrantaan tulevaksi kesäksi. Työllisyyspalvelukeskus Portti on apuna kioskiin tulevien kesätyöntekijöiden rekrytoinnissa.
Kaupunginjohtaja Riikka Moilasen mukaan myös Piipsjärven kyläyhdistyksen kanssa on käyty keskusteluja erilaisten kesä- ja vesiaktiviteettien vuokraustoiminnan järjestämisestä.
”Tämä on nyt kokeilukesä ja toivottavasti mahdollisimman moni löytää kesällä tiensä Kurjenrantaan”, toivoo Riikka Moilanen.

Takaisin Jutut -sivulle