Partiolaiset renkaanvaihdossa vappuaaton aattona

Kaikkien niiden autoilijoiden, jotka eivät ehdi vaihtaa tai vaihdattaa autonsa renkaita vappuun mennessä, kannattaa suunnata tiensä lauantaina 29.4. kello 10 – 14 Oulaisten paloaseman viereiselle ajoharjoitteluradalle. Siellä nimittäin järjestetään Partiolippukunta Pohjan Ilveksen toimesta auton renkaiden vaihtopalvelutapahtuma. Renkaiden alle laitto maksaa 20 euroa.
”Lisäksi tarkistamme renkaista ilmanpaineet ja tarvittaessa lisäämme ilmaa. Oheispalveluna on kahvila, jossa paistamme makkaraa”, kertoo Partiolippukunta Pohjan Ilveksen taloudenhoitaja Päivi Jokinen.
Renkaanvaihtotempaus on osa partion varainkeruukampanjaa. Pohjan Ilves on hankkinut aikaisemmin varoja muun muassa adventtikalenterimyynnillä sekä hautakynttilöiden sytytyspalvelulla.
”Kesän aikana käymme myös kastelemassa kukkia haudoilla”.

Tarvetta lisärahalle on Pohjan Ilveksessä nykyisin enemmänkin, sillä partion aikaisemmin ilmaisena saamat varastotilat muuttuivat jokin aika sitten maksullisiksi.
”Onneksi löysimme asialliset tilat hyvältä paikalta virastotalosta. Joudumme niistä kuitenkin nyt maksamaan jonkin verran”.
”Idea tämän tapahtuman järjestämisestä lähti yhdestä partioperheestä, joka kuuli, että vastaavanlainen tempaus olisi järjestetty jollain muulla paikkakunnalla. Pyörittelimme ideaa partiokokoontumisissa ja lopulta totesimme, että kokeillaan tätä, eihän siinä menetäkään mitään”, Jokinen lisää.

Pohjan Ilves haluaa tuoda partiotoimintaa tutuksi kaikille paikan päälle tuleville. Erityisenä kohderyhmänä ovat partiosta kiinnostuneiden lasten ja nuorten vanhemmat.
”Tällä hetkellä tilanne on se, että pieniä partiolaisia olisi tulossa toimintaan mukaan, mutta meiltä puuttuu aikuisia, jotka pystyvät vetämään koloiltoja ja osallistumaan retkien järjestämiseen”.
Pohjan Ilveksen jäsenmäärä oli viime vuoden lopussa 59. Korona-ajan aikana jäsenmäärässä tapahtui pientä laskua, mutta viime aikoina kiinnostus partiota kohtaan on ollut taas kasvussa. Päivi Jokinen päätyi partiotoimintaan oman lapsensa myötä. Hänen mukaansa partio kasvattaa tähän maailmaan vastuuntuntoisia ja hyvät sosiaaliset taidot omaavia lapsia ja nuoria.
”Partiossa oppii paljon hyödyllisiä taitoja. Paljon ollaan luonnon äärellä. Tämä harrastus kantaa parhaimmillaan koko elämän läpi. Partion hintataso on kohtuullinen, mikä mahdollistaa sen harrastamisen kaikille”.

Takaisin Jutut -sivulle