Poliisi otti kiinni polkupyörävarkaan – anastanut Ylivieskassa vuoden aikana useita kymmeniä pyöriä

Poliisi otti kiinni noin 30-vuotiaan ylivieskalaismiehen, joka ajoi anastetulla maastopyörällä. Poliisi epäilee miehen anastaneen tämän vuoden aikana useita kymmeniä polkupyöriä.

Poliisipartio pysäytti ylivieskalaismiehen ja tarkisti tämän kulkuvälineenä käyttämän maastopyörän. Tarkastuksessa ilmeni, että maastopyörä oli anastettu kolme viikkoa aiemmin Ylivieskasta. Poliisin tutkiessa kyseistä maastopyörävarkautta on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella poliisi epäilee miehen anastaneen kevään ja kesän aikana useita kymmeniä maasto- ja sähköpyöriä ja myyneen ne.

Ylivieskassa on kuluneen kevään ja kesän aikana anastettu kymmeniä maasto- ja sähköpyöriä. Kalleimmat anastetut sähköpyörät ovat olleet 2 500 euron arvoisia.

Poliisi toivoo, että ihmiset omalta osaltaan auttaisivat polkupyörärikollisuuden kitkemisessä. Jokaisen käytettyä pyörää ostavan pitäisi miettiä, voiko myynnissä oleva pyörä olla varastettu.

”Polkupyörärikollisuus voisi vähentyä, jos ihmiset jättäisivät ostamatta kalliita ja uudenkarheita pyöriä huomattavaan alihintaan”, neuvoo rikosylikomisario Ilkka Piispanen.

Hälytyskellojen pitäisi soida myös, jos pyörän alkuperäiset hankinta-asiakirjat puuttuvat tai myyjä ei osaa kertoa pyörän alkuperää uskottavasti.

Poliisi muistuttaa, että ostaja joutuu luovuttamaan ostamansa anastetun pyörän vastikkeetta alkuperäiselle omistajalle, jolta pyörä oli anastettu. Anastetun pyörän ostaja voi myös saada kätkemisrikkomuksesta sakkorangaistuksen.

Takaisin Jutut -sivulle