Puoli vuotta edellä aikataulua

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, valmistuu Vihannin Lumimetsästä kotoisin oleva Kaisa Törmikoski kokiksi Jedun Oulaisten yksiköstä etuajassa.
”Koulutus kestää normaalisti kolme vuotta, mutta näillä näkymin valmistun jo ensi jouluna, puolta vuotta aikaisemmin”, hymyilee Kaisa Törmikoski.

Koulun jälkeisiä jatkokuvioita ei kohta 18 vuotta täyttävä Törmikoski ole vielä liiemmin ajatellut, mutta tavoitteena on totta kai saada työpaikka ravintola-alalta.
”Haaveena on muuttaa jossain vaiheessa Ouluun ja katsella, voisiko sieltä saada töitä. Haluaisin töihin johonkin hienompaan ravintolaan, koska ala-carte-puoli kiinnostaa minua paljon”.

Kiinnostuksensa ruoanlaittoa ja leipomista kohtaan Kaisa Törmikoski on saanut mistäpä muualtakaan kuin kotoa.
”Pienestä pitäen olen ollut kiinnostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta. Äitiä olen seurannut paljon, kun hän laittaa ruokaa”.

Ravintola- ja cateriang-alan koulua miettiessään Törmikoski harkitsi joko Oulua tai Oulaista. Lopulta valinta osui jälkimmäiseen vaihtoehtoon, koska Oulainen sijaitsee lähempänä Vihantia. Oulaisissa Kaisa Törmikoski asuu aina viikot omassa yksiössään.
”Yksin asun ja mukavaa se on ollut, vaikka alussa se vaatikin pientä totuttelua. On ihan kiva, että pystyy kulkemaan omatoimisesti, eikä tarvitse miettiä muiden menoja”.

Päällimmäisenä kokkikoulusta on Kaisa Törmikoskelle jäänyt mieleen aktiivinen kilpailutoiminta. Kaverinsa kanssa hän on ottanut osaa niin Taitaja-kilpailuun kuin Jedu-skillsseihin.
”Tänä vuonna jätimme Taitaja-kisan väliin ja olimme mukana Jedu-skillsseissä. Sijoituimme kisassa lopulta toiseksi”.

Tavallisena koulupäivänä Kaisa Törmikoski on yleensä joko ammattikeittiön linjastolla lounasruokaa tekemässä tai opetuskeittiöllä, jossa keskitytään omien annoksien valmistamiseen.

Takaisin Jutut -sivulle