Sisarukset vuoden lainaajiksi

Oulaisten kaupunginkirjaston vuoden lainaajat ovat sisarukset Anna-Mari Togbenou ja Satu-Maaria Aquiar. Perustelujen mukaan he ovat käyttäneet kirjaston palveluita monipuolisesti ja ahkerasti. Lisäksi he ovat edistäneet lastensa lukuharrastusta sekä edistäneet mielikuvitusta ja kielellistä ilmaisua saattamalla kirjalliset maailmat tärkeäksi osaksi lapsuutta, aivan luovalla tavallakin. Palkintoraati antaa samalla kiitoksensa myös sisarusten äidille Hellevi Mäntykankaalle.
Oulaisten kaupunginkirjaston lainausmäärä kasvoi vuonna 2021 edelliseen vuoteen verrattuna lähes 8000 lainalla. Kirjoja lainattiin reilut 8600 kappaletta enemmän kuin vuonna 2020.

Oulaisten kaupunginkirjaston omatoimipalvelu starttasi 23.10.2021. Kahden kuukauden aikana omatoimikirjastossa oli käyntejä 237. Päivän aikana kävijöitä oli 4-33.
Aikuisten lainatuimpien kirjojen kärkitilan vei Enni Mustosen Näkijä 75 lainalla. Toisena oli Kirsi Pehkosen kirjoittama Riihikuivaa satoa Jylhäsalmella 65 lainalla ja kolmanteja Delia Owensin Suon villi laulu 59 lainalla.
Lasten ja nuorten kirjoissa suosikki oli Ryhmä Hau-kirja Pennut pelastavat juhlat 58 lainalla. Koirapartion jälkeen lapsia ja nuoria luetutti eniten Neropatin päiväkirja, Viimeinen oljenkorsi. Jeff Kinneyn teoksen lainamäärä oli 50. Kolmas listassa oli Lauren Holowatyn Pipsa tykkää lääkäreistä ja hoitajista. Sen lainamäärä oli 48.

Takaisin Jutut -sivulle