Sotilastarvikeapu Ukrainaan jatkuu Oulaisissa ja lähialueella

Suomalaisvapaaehtoisille kerättyä tavaraa lähetettiin toissa viikolla ja nyt lähetys on perillä Ukrainassa. Lastissa meni täältä maastoasuja, lämmintä välivaatetta, sukkia, hanskoja, pipoja sekä maihinnousukenkiä. Kuva: Mikko Oja

Auta Ukrainaa -sotilastarvikekeräys jatkuu. Oulaisissa, Kalajoella, Merijärvellä, Ylivieskassa ja Haapavedellä keräystä koordinoiva Mikko Oja kertoo, että syykuun lopussa Ukrainaa kohti lähti noin 30 banaalilaatikollista laadukasta armeijatavaraa.

”Suomalaisvapaaehtoisille kerättyä tavaraa lähetettiin toissa viikolla ja nyt lähetys on perillä Ukrainassa. Lastissa meni täältä maastoasuja, lämmintä välivaatetta, sukkia, hanskoja, pipoja sekä maihinnousukenkiä”, kertoo Mikko Oja.

Lisää tarvikeapua tarvitaan kuitenkin koko ajan.

”Haluaisin kiittää kaikkia lahjoittajia. Keräys sotilasvarusteisiin- ja vaatteisiin jatkuu niin kauan kuin tarvetta on. Eli koko sodan ajan”.

Mikko Ojan mukaan syys sille, miksi hän ja muut vapaaehtoiset haluavat olla toiminnassa mukana, on se, että tämä on tällä hetkellä yksi tärkeä maanpuolustuksen osa Suomessa.

”Ukraina puolustaa eturintamassa eurooppalaista demokratiaa, eikä Euroopalla ja Ukrainalla ole varaa hävitä tätä sotaa. Siksi näen, että meidän täytyy tukea ja auttaa Ukrainaa kaikin tavoin mahdollisuuksien rajoissa ja vähän jopa siitä yli”.

Oulaisissa keräystä suorittavat Antti Mäyrä ja Heikki Matikainen, Merijärvellä Anna-Kaija Toppila, Ylivieskassa Maiju Vähäkangas, Jari Marttala Haapavedellä ja Kalajoella Tanja Ilvonen.

”Vaikka nämä ihmiset keräävät tuotteita kotiinsa ja Haapavedellä 4H-yhdistyksen Kierrätyskeskuksessa, voin myös noutaa hyvälaatuista tavaraa”, Oja muistuttaa.

Tällä hetkellä tärkeimpiä tuotteita ovat villasukat, alus- ja välikerrastot, lämpimät kengät, huopakumisaappaat, ensiaputarvikkeet sekä lämpimät ulkotalviasut. Kaikki lääkintätarvikkeet ovat myös erittäin tärkeitä.

”Pääosin lähetämme autaukrainaa.fi -nettisivuston kautta. Voimme sieltä lähettää kaikki tavarat veloituksetta Helsinkiin Logistiikkakeskukseen, josta lasti lähtee eteenpäin lajiteltuna Ukrainaan. Kuka tahansa pystyy tekemään tätä kautta oman tarvikelähetyksensä, ja sivustolla on hyvät ohjeet. Myös päivittyvä tavaralista on siellä. Arvokkaammat armeijatyyliset tavarat lähetämme eri reittiä”.

Tarkemmat tiedot keräyksestä löytyvät Facebookista nimellä OeUkraina-apu.

Takaisin Jutut -sivulle