Urheilukentän peruskorjaus viivästynyt

Urheilukentän peruskorjauksen pitäisi valmistua kahden viikon sisällä. Alla kuva Kantatie 86:n ja Merijärven liittymän peruskorjauksesta, jonka pitäisi päättyä lokakuun loppuun mennessä.

Aikataulumuutosten takana korona ja epävakainen kesäsää.

Oulaisten urheilukentän peruskorjaus ei ole edennyt odotetulla aikataululla. Tekninen johtaja Markku Ketonen kertoo, että myöhästymisen taustalla on sekä koronavirus että heinäkuun sateiset ilmat.
”Koillisnurkan maarakenteita jouduttiin vahvistamaan, ja pintarakenteen tekijät pääsivät töihin myöhässä koronasta johtuen. Pintarakenteen tekijä on saksalainen yritys, jonka kaikki työntekijät tulevat ulkomailta. Myös sateinen kesä on viivästyttänyt valmistumista. Pintarakennetta ei voi tehdä sateessa”, kertoo Markku Ketonen.
Urheilukentän pitäisi valmistua Ketosen mukaan kahden viikon sisällä, mikäli koronatilanne tai sää ei aiheuta enempää viivästyksiä. Paljon puhetta aiheuttaneen urheilukentän huoltorakennuksen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä vanhalle paikalleen noin 100 neliön suuruisena, kesäkäyttöön tarkoitettuna puolilämpimänä rakennuksena.
”Myös avustuksen myöntäjä eli aluehallintovirasto on hyväksynyt muutoksen”.

 

Kaivinkoneet ja kuorma-autot liikennöivät ahkerasti myös muualla päin Oulaista. Kantatie 86:n ja Merijärventien liittymää parannetaan parhaillaan muun muassa liikennevalojen asennustöillä. Hussan alikulkukäytävän ja Nesteen välisen kevyen liikenteen väylän kustannuksista vastaa Oulaisten kaupunki ja tämä urakka on samassa hankkeessa mukana.
”Kaupunki on antanut rakennuttamisen väylän osalta ELY-keskukselle. Nesteen valoristeys ja meidän kevyen liikenteen väylä etenevät aikataulussa. Urakka-aikataulu urakoitsijalla on lokakuun loppuun asti. Petäjäskosken kevyen liikenteen väylä on valmistunut ennen koulun alkua ja se on otettu käyttöön. Petäjäskosken kevyen liikenteen väylän aikataulu oli välitavoitteena toteuttaa ennen koulun alkua”, toteaa Markku Ketonen.
Oulaisten monitoimihallin kylmäkoneisto on uusittu ja käyttäjät ovat päässeet jäälle tämän viikon maanantaista lähtien.
Piipsjärven koulun liikuntasaliin on puolestaan tekeillä pieni laajennus niin sanotun välinevaraston muodossa.
Muista remonttikohteista esille voi vielä nostaa Oulaistenkadun länsipään katuvalojen uusimisen sekä Eliaksentien välillä Oulaistenkatu-Lähteentie peruskorjauksen.

Takaisin Jutut -sivulle