Vapputapahtuma oli menestys

Lasten- ja nuorten kulttuuriviikkojen yleisöryntäys koettiin vappuna Oulaisten torilla ja kirjaston puistossa.

Lasten- ja nuorten kulttuuriviikkojen menestystarinaa kirjattiin Oulaisten Vapussa kirjaston puistossa ja torilla. Tilaisuuksiin osallistujat saivat nauttia ja tavata maamme eturivin taiteilijoita esityksineen. Päävastuun viikoista kantava tapahtumatuottaja Anna Koivukangas vaikutti erityisen tyytyväiseltä vihkiessään uuden liikkuvan esiintymislavan yhdessä esiintyvien taitelijoiden kanssa. Eikä heidän tarvinnut tosiaan olla yksin, sillä teemapäivä oli saanut yleisön liikkeelle. Ihmisiä riitti puistoon, torille sekä autojonoihin katujen varsille.

Sari Aalto on Suomen ainoa nainen, joka saa elantonsa vatsastapuhujana. Hän vihki yhdessä tapahtumatuottaja Anna Koivukankaan kanssa ihkauuden liikkuvan esiintymislavan.

Päivän kuuluisin esiintyjä oli vatsastapuhuja Sari Aalto. Hän nousi ensimmäisenä uudelle liikutettavalle esiintymislavalle. Sari Aalto mainitsi, että hän tuli tapahtumaan suoraan kotoaan Kempeleestä, vaikkakin asuu nykyisin Etelä-Suomessa. Aalto on Suomen ensimmäinen ja anoa nainen, joka on vatsastapuhumisen ammattilainen. Hän kutsuu itseään kotisivuillaan somesensaatioksi ja kertoo omaavansa sosiaalisessa mediassa yli miljoona seuraajaa. Kerrottakoon myös, että hänen huumorivideoitaan on katsottu jo yli 50 miljoonaa kertaa ympäri maailman.
Sari Aalto on koulutukseltaan teatteri-ilmaisunohjaaja. Häntä ovat kouluttaneet alalle tunnetut vatsastapuhumisen osaajat. Mentoreikseen hän lukee myös tunnetun isänsä, taikuri Simo Aallon, ja laulajaserkkunsa Saara Aallon.

Oulaisista lähtöisin oleva Hubert Alberttiinoineen sai luonnollisesti kannustavan vastaanoton. Heitä seurasi koko ajan sankka väkijoukko, kun he liikkuivat puistossa ja esiintymislavan tienoille.
Alberttiina ja Huubert, Antti-Jussi Kortesoja ja Kaisa Kortesoja, ovat taiteilijapariskunta, joka on perustanut KorentoArt –yhdistyksen. Sen tehtävänä on toteuttaa laadukasta ja monitaiteellista esittävää taidetta kaikenikäisille ihmisille. Yhdistyksen toimitilat ovat Tampereella, mutta taiteilijapariskunta tekee tilauskeikkoja ympäri Suomen. Heidän ohjelmistonsa ja osaamisensa on todella monipuolinen kattaen tarjonnan vauvasta vaariin, teatterikoulutuksesta tulitaide-esityksiin.

Alberttiina ja Huubert on taiteilijapariskunta, joista toinen on lähtöisin Oulaisista.

KorentoArtilla on myös pieni, noin 30 yleisöpaikan teatteritila sekä äänistudio. Kaisalla on vahva osaaminen sirkuksen sekä esittävän taiteen saralta. Kun se yhdistetään Antti-Jussin vahvaan osaaminen musiikista sekä esitystekniikasta, niin ne luovat tästä pariskunnasta täydellisen taiteilijaparin.
Antti-Jussi Kortesoja on koulutukseltaan media-assistentti ja hän on pääasiallisesti muusikko ja klovni. Kortesoja on ollut mukana monissa sirkusesitysten äänisuunnitteluissa sekä performansseissa ja niiden toteutuksissa. Antti-Jussi Kortesoja soittaa myös Pimento –nimisessä yhtyeessä, johon kuuluvat esimerkiksi oulaistelaislähtöiset Jarkko Kangas ja Mikko Leskinen.

Oulaisten Vapun esityksiin kuuluivat esimerkiksi taikuri Petteri Närhen esitys, Elina Taimi Artin kasvomaalausta, Hahmo Piknik, Turrit&Kazecon Raahesta sekä Kenelliiton kaverikoirat. Kirjasto oli avoinna ja siellä oli muun muassa Kotiseutuni kirjastossa –esittelykierros. Lisäksi ohjelmassa oli Rapupojan lakitus sekä kulkue lakituksesta torille.
Teemapäivän tarjonta oli runsas ja maittava. Esimerkiksi Luukas, Valtteri ja Viena Kreivi jonottivat rauhallisesti hattaroita. Sitä oliko hattarat suurin odotuksen kohde tapahtumassa, he eivät paljastaneet. Sen sijaan Viena Kreivi mainitsi, että täyttä sokeria oleva hattara on hänen suuri suosikkinsa. Elina eli Ellu-pelle väänsi hattaroita, minkä ehti.
Jono oli pitkä, mutta nuoriso jaksoi odottaa kärsivällisesti vuoroaan. Parasta lienee ollut se, että hattaran sai ihan ilmaiseksi.
Ammattiyhdistysvivahteen Oulaisten Vapun tapahtumaan toivat punaisiin liiveihin sonnustautuneet PAM:in Ylivieskan seudun osastoon kuuluvat oulaistelaiset jäsenet Reetta Isola, Päivi Rantaeskola ja Pirjo Jokilehto sekä nuoriso heidän mukaan.
”Ajattelimme osallistua kulkueeseen, kun nyt ei ole ollut pariin vuoteen mitään isompia tapahtumia”, Päivi Rantaeskola kertoi.

Luukas, Valtteri ja Viena Kreivi jonottivat Ellu-Pelleltä hattaraa. Taustalla uusi, siirrettävä esiintymislava.

Oulaisten lasten ja nuorten kulttuuriviikot jatkuvat. Tapahtumia on vielä kuluvalla viikolla.

Takaisin Jutut -sivulle