Villapaitoja ja 60-luvun autoja – Weteraanikonepäiville odotellaan vanhojen autojen ryntäystä

Wanhan Woiman naisosasto virkkaa parhaillaan villapaitaa kerhon traktorin ylle.

Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät järjestetään Oulaisten Törmäperällä 8.-10.7.2022 jo 29. kerran. Tänä vuonna tapahtuman teemaksi on valittu kultainen 60-luku. Wanhan Woiman puheenjohtajana jatkava Jouni Aitto-oja kertoo, että kaikkien tuon ajan eläneiden mielestä 60-luku oli kultainen monessakin mielessä.

”60-luvulla moni asia lähti kehittymään parempaan suuntaan toisen maailmansodan päättymisen jälkeen. Alkoi koneistaminen, säännökset vapautuivat ja autoja alkoi tulla maahan enemmän. Puhumattakaan telkkareista, sähköstä ja puhelimista. Kaikki ovat tähän mennessä sanoneet, että tämä on oikein hyvä teema. Jotkut taas ovat sanoneet, että teema on muuten hyvä, mutta minä itse olen syntynyt 70-, tai 80-luvulla, joten en muista siitä ajasta mitään”, kertoo Jouni Aitto-oja.

Tulevan tapahtuman yksi vetonauloista ovatkin varmasti 60-luvun autot, joita Jouni Aitto-oja odottaa saapuvan paikan päälle runsain määrin. Toki tätä vanhemmatkin ajoneuvot ovat aina tervetulleita kokoontumaan.

”Sellainen muutos tulee edellisiin vuosiin, että pienennämme hieman maamoottorikenttää, jotta saamme sinne vanhoille autoille tilaa. Tämä sen vuoksi, että viime vuonna paikan päälle tuli niin runsaasti vanhoja autoa, etteivät kaikki mahtuneet sisälle”.

Wanhan Woiman työpajalla kunnostetaan parhaillaan 60-luvulta peräisin olevaa Saabia. Wanhan Woiman naisosasto on puolestaan kunnostautunut virkkaamiseen. He aikovat tehdä yhdelle kerhon traktoreista villapaidan. Yksi innokas virkkaaja on jo intoutunut tekemään villapaidan myös yhden polkupyörän ylle.

Weteraanikonepäiville odotetaan tänäkin vuonna 20 000 kävijää. Viime vuonna kävijämäärä jäi 16 000:een, mutta Jouni Aitto-ojan mukaan tämä johtui hyvin pitkälti vallinneesta koronatilanteesta. Toissa vuonna tapahtuma jouduttiin perumaan kokonaan pandemian vuoksi. Tilaa näinkin suuren ihmisjoukon liikuttamiseen Wanhan Woiman esittelyalueelta onneksi löytyy. Pinta-alaa on 7,5 hehtaaria, jonka lisäksi Törmänhovin puolella tilaa on vielä 1,5 hehtaaria. Parkkialuetta on konepäiviä varten varattuna 5 hehtaarin verran.

Weteraanikonepäivillä on ollut töissä yleensä reilut 500 talkoolaista ja puheenjohtaja Jouni Aitto-ojan mukaan uusia talkoolaisia otetaan töihin tänäkin vuonna.

”Toivomme mukaan sellaisia talkoolaisia, jotka voivat sitoutua lyhyemmäksikin ajaksi. Tarjolla on monenlaisia hommia sekä ennen tapahtumaa että tapahtuman jälkeen”.

Takaisin Jutut -sivulle