Voi, mitkä lomasäät!

Onnea kaikki lomalaiset. Nyt teille sattui oikea lomaviikkojen viikko.
Juuri tällaisesta useimmat haaveilevat talven pakkasten keskellä. Mutta, on näissäkin ilmoissa kestämistä, varsinkin niillä, jotka joutuvat tekemään raskaita töitä keskipäivän helteessä. Onneksi useimmat työnantajat ovat huolehtineet sisätöitä tekeviä työntekijöitään tarjoamalla ilmastoidut työtilat.
Kuulin juuri televisiosta, että tämän kesän juhannus oli neljäs perättäinen hienossa säässä vietetty. Minusta tuntuu, että ennen vanhaa juhannukset olivat aina kylmiä ja sateisia.

Juuri loman kynnyksellä olin typertyä, kun terveystarkastajat pistivät tuulemaan. Raudaskylässä olevan Sikabaarin tuotteet vedettiin markkinoilta. Yrittäjän on varmaan tämän jälkeen aika vaikeaa nousta mudasta. Itse tuotteet olivat käsitykseni mukaan syömäkelpoisia. Ne vain piti vetää pois markkinoilta. Käsittääkseni syy oli vain ns. siisteyspuolessa.
Olemme isommissa ja pienemmissä porukoissa kauhistelleet viranomaispäätöstä. Minun ja monen muunkin miestä Sikabaarin kylmäsavustettu sisäfilee ja moni muukin tuote on liki maailman parasta.
Olen muuten ajat sitten menettänyt uskoni viranomaispäätösten oikeudenmukaisuuteen, kun olen niitä omasta ja työni puolesta seurannut maataloudessa.

Viranomaiset menettelevät usein Suomessa viimeisen piirun mukaan ja jälki on sen mukaista. Pitää toivoa, että pieni kyläyritys jaksaa jatkaa tuotantoa tämänkin jälkeen. Toivon myös sydämestäni, että viljelijäväki jaksaisi edelleen tehdä työtä EU-orjuuden keskellä.
Majakan väki jää nauttimaan lomasta, mutta Wanhan Woiman päivillä tavataan!

Takaisin Jutut -sivulle