Woimainen Oulainen

Vastikään hyväksytyn kaupunkistrategiamme kannessa lukee erään koululaisen kuvaus kaupungistamme: ”se, että se on niin pikkuinen ja monipuolinen, mukava kaupunki.” Olen tyytyväinen, että oulaistelaiset olivat aktiivisesti mukana uuden kaupunkistrategian laatimisessa. Kyselyihin kuntalaiset ja erityisesti koululaiset vastasivat ennätyksellisellä aktiivisuulla. Lisäksi yrityksiltä ja yhteistyökumppaneilta kysyttiin, minkälainen Oulaisten kaupungin tulisi olla. Ja mikä parasta, päiväkotien lapset saivat piirtää tulevaisuuden kaupungin. Oulaistelaisten lapsien unelmakaupungista löytyy mansikkapuita, lentokenttä, prinsessoja, aikuisia ja leikkipaikkoja. Mahtavia unelmia ja tavoitteita, joita kohti meidän on kaupunkina suunnattava toimintaamme. Kaikkea ei voida toteuttaa, mutta reittikartta on nyt selvä. Oulaisten kaupunginvaltuusto on hyväksynyt uuden strategiamme ja nyt ryhdymme toteuttamaan sitä.

Yksi tavoitteistamme on, että yrittäjyyden toimintaedellytyksiä parannetaan. Tämän tavoitteen saavuttamisessa onkin tapahtunut jo nyt paljon. Isojen tapahtumien joukkoon kuuluu iloiset uutiset yritysmaailmasta. Oulaisiin on tulossa uusia yrityksiä, joista suurin Leden group Oy työllistää noin 250 työntekijää. Tämä tarkoittaa, että Oulaisten työpaikkaomavaraisuus nousee ja elinkeinoelämä saa mahtavan piristysruiskeen. Samalla voimme vahvistaa kaupunkimme kivijalkaa palvelujen järjestäjänä ja tavoitella uusia asukkaita.
Strategiamme toinen merkittävä tavoitteista on kaupunkikeskustan viihtyisyyden kohentaminen. Kaupunginhallitus on käynnistänyt Oulaisten keskusta-alueen kehittämistyön, jonka tavoitteena on voimistaa kaupallisten toimijoiden mahdollisuuksia torialueella ja parantaa keskusta-alueen viihtyisyyttä. Myöhemmin tämä kehittämistyö tulee ulottumaan koko keskuskatua kattavaksi. Tässäkin työssä kuntalaiset – vauvasta vaariin – saavat mahdollisuuden olla mukana. Kaupunki avaa ideakanavan ensi viikolla kaikille kuntalaisille, johon toivomme runsaasti ideoita kaupunkikeskustan kehittämiseen. Mitä torialueella pitäisi olla? Mitkä asiat siellä pitäisi korjata ja parantaa? Tällaisiin kysymyksiin saa vastata ja heittää jopa villejäkin ideoita.

Jatketaan hyvin alkanutta matkaa uuden reittikartan eli strategian viitoittamalla tiellä. Visiomme vuodelle 2032 on ”woimainen Oulainen – kasvua, osaamista ja yrittäjyyttä viihtyisässä elinympäristössä” Tämän me toteutamme itse!

Takaisin Jutut -sivulle