Yhteysvastuukeräys koronasta kärsineiden nuorten hyväksi

Korona aiheuttaa edelleen merkittäviä rajoituksia ihmisten elämään. Perinteinen yhteisvastuukeräys pureutuukin tällä kertaa juuri koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttamiseen niin Suomessa kuin maailmalla. Keräys alkaa 6.2.
Oulaisten seurakunnan diakoniatyöntekijä Raisa Tamminen kertoo, että yhteisvastuukeräykseen liittyviä tapahtumia ja tilaisuuksia aletaan järjestää heti, kun ne ovat rajoitusten salliessa mahdollisia. Voi myös olla, että tapahtumien järjestämiset keskittyvät viime vuoden tapaan enemmän kesälle ja syksylle.

Tällä kertaa rahalahjoituksen voi antaa kotimaisen verkkopankin, kortti- tai mobiilimaksun kautta. Tilinumerot ovat seuraavat: Aktia FI82 4055 0010 4148 41, Nordea FI16 2089 1800 0067 75 tai OP FI14 5000 0120 2362 28. Oulaisten seurakunnan viitenumero on 30 3396 ja yhteisvastuukeräyksen tuotosta 20 prosenttia suuntautuu oulaistelaisten nuorten hyväksi.
Rahaa voi lahjoittaa myös tekstaamalla viesti APU20 (20 euroa) APU10 (10 euroa) numeroon 16588. Mobiililahjoitusnumerot ovat Mobilepay 85050 ja Siirto 040 700 9902.

Tämän vuoden yhteisvastuukeräys nostaa esille erityisesti 15-19-vuotiaat nuoret, joista löytyy merkittävä määrä etäopiskelun ja eristäytymisen haasteista kärsineitä sekä yksinäisyyttä, ahdistusta ja toivottomuutta kokeneita nuoria. Yhteisvastuuskeräys-kampanjasta kerrotaan, että koronan lieveilmiöitä kohdanneet nuoret tarvitsevat nyt tukea ja turvallisia aikuisia arkeensa. Yhteisvastuulla 2022 kurotaan takaisin nuorten kokemia menetyksiä. Hankitaan mielen hyvinvointia edistäviä tekijöitä nuorten elämään sekä Suomessa että ulkomailla.

Yhteisvastuun kotimaisena kumppanina on Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään ja laajennetaan muun muassa etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa uusille paikkakunnille sekä uutuutena myös kouluihin. KouluSaappaassa koulun arkeen ja välitunneille tuodaan turvallisia aikuisia lisäkorviksi ja kannustajiksi. Varoilla kehitetään ja laajennetaan myös Moottoripaja- sekä perheystävätoimintaa.

Avun tarve on suuri myös maailmalla ja erityisesti kehittyvissä maissa, joissa koulunkäynti on keskeytynyt koronan takia valitettavan usein kokonaan, koska etäopetukseen tarvittava valmius ja välineet puuttuivat. Yhteysvastuukeräyksellä tuetaan myös kirkon ulkomaanavun katastrofirahastoa, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäaputoimenpiteitä kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa.

Takaisin Jutut -sivulle