Yrittäjät sai maalihanat auki potkupallo-ottelussa

Seurakunnan joukkuetta ei auttanut edes Kai Pajalan kantama Ronaldinho-pelipaita, kun yrittäjät rynnivät selvään voittoon maanantai-illan hyväntekeväisyysottelussa. Kuvat Aleksi Olli

Ilmassa oli suuren potkupallo-ottelun tuntua, kun Oulaisten yrittäjät ja seurakunta kohtasivat urheilukentän nurmella maanantai-iltana. Peli oli samalla pitkäaikaisen primusmoottorin Raimo Räisäsen muisto-ottelu.


Tällä kertaa ottelu kulki vahvasti yrittäjien talutusnuorassa. Maaleja syntyi liukuhihnalta ja loppulukemat olivat 7–1 yrittäjien hyväksi. Seurakunnan joukkueen puolustukseksi voidaan kuitenkin sanoa se, että ryhmä esiintyi kentällä hyvin siihen nähden, kuinka vähän porukasta löytyi aikaisempaa jalkapallokokemusta.
Yrittäjienkin osalta saatiin jännittää pitkään sitä, saadaanko joukkuetta ylipäätään kasaan. Lopulta tarpeeksi suuri pelaajamäärä oli kasassa ja porukkaa oli lopulta jopa niin paljon, että vaihtomiehiäkin oli vara pitää kentän laidalla. Tapahtuman yksi järjestäjistä, Kyösti Terentjeff pelasi yrittäjien puolella jonkin aikaa ensimmäisellä jaksolla, mutta joutui tämän jälkeen vaihtamaan peliasua, sillä hän veti tauon aikana rapurankkarikilpailun pelletamineet päällä.

Varsinaisen ottelun lisäksi järjestettiin hetekoiden kiihdytyskisa…
…ja rangaistuspotkukilpailu.


”Siihen minun voimani sitten menivätkin. Puvussa oli karvapinta ja olin ihan läpimärkä rankkarikisan jälkeen”, tuskaili Kyösti Terentjeff.
Terentjeffin mukaan tapahtuman kioskimyynti oli kohtuullinen ja seurakunnan nuorisotyön hyväksi saatiin kerättyä nelinumeroinen luku. Jos tapahtumasta pitää nostaa esille yksi suuri onnistuja, oli hän eittämättä yrittäjien puheenjohtaja Antti Kämäräinen. Hän putsasi pöydän palkinnoista oltuaan mukana yrittäjien voittoisassa jalkapallo- ja kiihdytyskisan joukkueessa. Kaiken kruunasi ykköstila rapurankkarikisassa.

Vaikka kentällä puhalsi kylmä tuuli, saapui ottelua seuraamaan mukavasti ihmisiä.


”Kuten uumoilin, saatiin yrittäjäyhdistykselle vihdoin oikea vetäjä, joka antautuu täysillä mukaan erilaisiin tempauksiin”, kiitteli Kyösti Terentjeff.
Omat kiitoksensa Terentjeffin mukaan ansaitsee myös potkupallo-ottelun selostajana toiminut Petäjäskosken ”Antero Mertaranta” Keijo Pylväs. Hän loi tapahtumaan oikean urheilutunnelman.
Kyösti Terentjeffin mukaan on mahdollista, että potkupallo-otteluiden perinnettä jatketaan myös ensi vuonna. Ajankohta ennen lomakauden alkua on hyvä, mutta itse tapahtumaan tehtäneen pieniä muutoksia.
”Jos jotakin muutoksia tehdään, niin lapsille pitää saada jotakin tekemistä”.

Takaisin Jutut -sivulle