112-päivä tulee taas

Lauantaina vietetään Oulaisissa jälleen 112-päivää. (Kuva: Marko Lindelä)

 

Ensi lauantaina vietetään Oulaisissa jälleen 112-päivää.
Oulaisten asemalla on mahdollisuus tutustua kalustoon ja nähdä sammutusesityksiä samalla, kun syödä herkullista makkaraa.
Tapahtuman tarkoitus on myös herätellä uusia jäseniä vapaapalokuntatoimintaan.

Hätäkeskuslaitos täydentää virallista vaaratiedotteiden välitysjärjestelmää julkaisemalla vaaratiedotteet 112 Suomi -mobiilisovellukseen.
Hätäkeskuspalvelujen johtaja Marko Niemisen mukaan älypuhelimiin ladattavan turvallisuussovelluksen avulla vaaratiedotteet voivat tavoittaa myös niitä kohderyhmiä, joita virallinen vaaratiedotteiden välitysjärjestelmä ei tavoittaisi TV:n ja radion välityksellä.
”Hätäkeskuslaitoksen tehtävänä on välittää viranomaisten antamat vaaratiedotteet Yleisradiolle virallisessa lakiin perustuvassa järjestelmässä. Viime vuonna ryhdyimme julkaisemaan kaikki vaaratiedotteet myös Hätäkeskuslaitoksen sosiaalisen median kanavilla sekä 112.fi-sivustolla. Erityisesti somessa julkaisuilla on ollut suuri tavoitettavuus. Nyt vastaavalla tavalla jaamme vaaratiedotetta 112 Suomi -sovelluksen kautta lisäpalveluna viralliselle järjestelmälle.”

112 Suomi -sovelluksella alueelliset vaaratiedotteet voidaan lähettää puhelimen sijaintitietoon perustuen.
”Tiedotteen julkaisusäde määritellään alueellisissa tiedotteissa ympyrän muotoisella säteellä, joka on 20 km tapahtumapaikasta, mikäli tiedottava viranomainen ei toisin päätä. Ilmoituksen vaaratiedotteen saa myös silloin, kun tulee alueelle, missä vaaratiedote on voimassa.”

Takaisin Jutut -sivulle