Akustiikan kevät pullollaan ohjelmaa

Imagine – The John Lennon Songbook on kevään mielenkiintoisin musiikkiteatteriesitys Kulttuurikeskus Akustiikassa.

 

Vilkkaan alkuvuoden huipentavat Sun Pampas-kesäfestarit.

Kulttuuri kiinnostaa Ylivieskassa. Kulttuurijohtaja Katriina Leppänen kertoo, että Kulttuurikeskus Akustiikan kävijämäärät nousivat viime vuonna 500 henkilöllä. Kokonaiskävijämäärä oli 76 500. Tavoite, 80 000 kävijän haamuraja, ei siis ole enää kovin kaukana.
Kun Akustiikan tämän kevään ohjelmakattausta silmäilee, voi sen perusteella tulla vain yhteen johtopäätökseen: nyt todellakin mennään eikä meinata. Konsertteja kun mahtuu jokaiselle viikonlopulle useampia.
”Kevätkausi on nyt superkattava ja täysivaltainen. Uskomme, että kävijöitä tulee tänä kevätkautena enemmän kuin aikaisemmin. Konsertteja on niin paljon. Yleensä syyskausi on meillä vilkkaampi, mutta nyt artistit ja tuotannot ovat olleet hyvin liikkeellä”, hehkuttaa Katriina Leppänen.

Leppänen uskoo, että Kulttuurikeskus Akustiikan pitkäjänteinen ja vaiheittainen kehitystyö alkaa tuottaa tulosta. Viime vuonna otettiin jo iso askelma ylöspäin ja samanlaiseen harppaukseen uskotaan tälläkin kaudella. Akustiikan maine hyvänä konserttipaikkana on kiirinyt tuotantoyhtiöiden päättäjien korviin.

”Suurin osa tuotantoyhtiöistä tietää meidän pääsalin kapasiteetin ja tekniset mahdollisuudet sekä palveluidemme tason”.
Kevätkauden ohjelmistossa on tarjontaa niin klassisen musiikin, rokin, popin ja iskelmän ystäville. Unohtamatta tietenkään stand upia ja tunnettuja teatterisävelmiä. Harvinaisempaa herkkua katsojille tarjoavat 10.3. yhdessä esiintyvät Club For Five ja Ilmavoimien Big Band. Huhtikuun 4. päivä on puolestaan luvassa suoraan Lontoosta John Lennon -musiikkiteatteriesitys, Imagine – The John Lennon Songbook.

 

Erityisesti nuoremman yleisön suosikki, SANNI esiintyy kesäkuussa Sun Pampasissa.

Toukokuun yksi mielenkiintoisimmista tapauksista on 15.5. pidettävä Iskelmien taikaa, Venäläis-suomalainen kulttuuri-ilta. Esiintymässä ovat maailmankuulu Terem-kvartetti sekä Jouko Kantolan johtama Sain Fish Bog band solisteinaan tunnetut Pentti Hietanen ja Elena Putina sekä ylivieskalainen iskelmätähti NOORA ja oulaistelainen, vuoden 2019 karaoken Suomenmestari Arto Lukkari, joka on ollut myös suuresti edesauttamassa konsertin toteutumista yhdessä edesmenneen kansanedustaja Antti Rantakankaan kanssa.
Kun kevät on saatu Akustiikassa päätökseen, siirtyvät toiminnat Ylivieskan jäähalliin, jossa pidetään 5.-6.6. perinteikäs Sun Pampas -festivaali. Kulttuurikeskus Akustiikan alaisuudessa tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran. Viime vuonna Sun Pampaksen lauantai-ilta oli loppuunmyyty ja samanlaiseen suosioon uskotaan tänäkin vuonna.

”Lauantai-illan vip-liput ovat jo loppuneet, mutta perjantai-illalle niitä on vielä vapaana. Areenalippuja on myös edelleen saatavilla”, vinkkaa Katriina Leppänen.
Viime kesänä suurin yleisömagneetti oli Eppu Normaali. Tällä kertaa samaan yrittävät SANNI, Neljä Ruusua, Kolmas Nainen ja lauantai-illan päättävä paikallinen suuruus, Kyyrölä Big Band.
Perjantain tähtiartisteina toimivat puolestaan Ellinoora, Vesterinen Yhtyeineen, JP Leppäluoto sekä ylivieskalainen Las Bepas. Katriina Leppäsen mukaan esiintyjälistaa mietittäessä otettiin huomioon myös yleisön toiveita.
”Sannia ja Ellinooraa on toivottu paljon. Sitten yritin löytää sopivia Suomipopin esittäjiä heille kaveriksi. Ylivieska on hyvin edustettuna Kyyrölän ja Las Bepasin toimesta. JP on ollut suosittu Akustiikassa ja toivottavasti Pampaksellakin. Uskon, että saamme varmasti taas hyvät kekkerit aikaiseksi”.

Takaisin Jutut -sivulle