Apua elämän kriisitilanteisiin

Yksikkö on avoinna virka-ajan jälkeen, viikonloppuisin ja arkipyhinä. Puhelinnumero on 044 4793 644. Palveluun saa yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.

 

Helmikuussa aukeaa uusi Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystys. Yksikön isäntäkuntana toimii Oulainen.

Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystys aloittaa toimintansa helmikuun 1. päivä. Uusi yksikkö huolehtii tilanteista, jotka vaativat sosiaaliviranomaisen välittömiä toimenpiteitä sekä antaa akuuttia kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa.
” 1.2. alkava ammattiyksikkö on pitkän ajan haave tällä toiminta-alueella. Ei ainoastaan sen vuoksi, että kuntalaisille on nyt hädän hetkellä suoralinja virka-ajan ulkopuolella sosiaali- ja kriisityöhön, vaan myös sen vuoksi, että niin kutsuttu varallaolo ja takapäivystys jää onnellisesti alueen sosiaalialan ammattilaisten historiaan”, toteaa Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Sirpa Salmivaara.
Akuutilla traumaattisella kriisillä tarkoitetaan äkillistä ja yllättävää tapahtumaa, johon ei ole voinut varautua.
Apua voi hakea asiakas itse, läheinen tai ystävä. Palvelut ovat maksuttomia. Yksikkö on avoinna virka-ajan jälkeen, viikonloppuisin ja arkipyhinä. Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa myös viranomaisille konsultaatio- ja virka-apua erilaisissa äkillisissä tilanteissa virka-ajan ulkopuolella.

Sosiaalipäivystys tarjoaa puhelinneuvontaa, ohjausta ja myös paikan päälle tulevaa apua äkillisissä tilanteissa virka-ajan ulkopuolella. Palveluun kannattaa ottaa yhteyttä, kun sinulla on huoli lapsen tai nuoren olosuhteista, tarvetta kiireelliseen hoidon- ja huolenpidon tarpeen arviointiin, lapsi on päihtyneen seurassa tai hoidossa tai alaikäinen on päihtyneenä tai rikoksentekijänä. Sosiaalipäivystyksessä autetaan myös lähisuhde- ja perheväkivaltatilanteissa, huolessa vanhuksen tai vammaisen henkilön selviytymisessä kotona tai muussa sosiaalisen hädän tilanteessa, joka vaatii kiireellistä apua.
Kriisipalvelussa alan ammattilaiset antavat neuvontaa ja ohjaavat asiakkaan sopivaan palveluun. Kriisipäivystykseen kannattaa ottaa yhteyttä, jos ihminen kokee läheisen äkillisen kuoleman, läheisen itsemurhayrityksen, oman tai läheisen vakavan sairastumisen tai onnettomuuden, kuten esimerkiksi tulipalon. Myös väkivalta tai vakavan rikoksen kohteeksi joutuminen ovat syitä ottaa yhteyttä kriisipäivystykseen.
Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystyksen puhelinnumero on 044 4793 644. Palveluun saa yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.
Jokilaaksojen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee seuraavissa kuntayhtymissä tai kunnissa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio (Ylivieska, Nivala, Sievi, Alavieska), Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä (Raahe, Pyhäjoki, Siikajoki), peruspalvelukuntayhtymä Selänne (Haapajärvi, Pyhäjärvi, Reisjärvi), Kalajoki ja Merijärvi, Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi (Haapavesi, Pyhäntä), Oulainen, Siikalatva ja Kärsämäki.

Takaisin Jutut -sivulle