Asemakaavamuutos keskusteluissa

Keskustelua herättänyt tontti on tällä hetkellä puuston peittämä.

 

Nesteen risteyksen Kivisenkankaan teollisuustontit ovat nousseet esille niin kuntapäättäjien kuin yrittäjienkin keskusteluissa.
Viimeisin keskustelutilaisuus oli keskiviikkona, jolloin kaupungin johto, yrittäjät ja muut asiasta kiinnostuneet tapasivat yläkoulun musiikkiluokassa.
Oulaisten yrittäjien puheenjohtaja Elina Piippo piti tilaisuutta tärkeänä osana suurta kokonaisuutta.
Oulaisten yrittäjät on saanut kaupungilta lausuntopyynnön asemakaava-muutosehdotukseen liittyen.
Suunnitelmissa on niin sanotun Nesteen risteyksen tontin KM-4 muuttaminen päivittäistavarakaupan ja huoltamotoiminnan sallivaksi.
Tällä hetkellä kaava mahdollistaa vain vähittäismyynnin.
”Paikalle saapui ilahduttavan paljon ihmisiä. Jo heti alkuun kävi selväksi, että keskustelulle oli tilaus. Vaikka mitään päätöksiä tilaisuudessa ei luonnollisesti tehtykään, keskustelu rönsyili vilkkaana.”
Asiaan liittyen on ehdotettu, että kaavamuutokseen tehdään myös yritys vaikutusten arviointi.
Oulaistelaisilla yrittäjäyhdistyksen jäsenillä on tämä viikko aikaa vastata yrittäjäyhdistyksen kyselyyn. Oulaisten yrittäjät tekevät vastausten pohjalta lausunnon.
Koska kyseessä on monia tahoja koskettava muutos monine selvityksineen, puheenjohtaja arvelee, että päätöksiä asian suhteen ei ole luvassa lähiviikkoina eikä -kuukausina. Ei ole mahdottomuus, että asemakaavamuutoksen parissa painitaan vielä pitkään.
”On selvää, että asemakaavamuutoksen suhteen ollaan yrittäjien joukossa puolesta ja vastaan.”

Takaisin Jutut -sivulle