Cobrat romahti viimeisillä sekunneilla

KuudentEna III-divisioonassa olevat Cobrien miehet pelasivat lauantaina ensimmäisen sarjaottelunsa tälle vuodelle. Vieraaksi Oula-Areenalle saapui sarjataulukon kolmoseksi kivunnut Popula Ylivieskasta. Tällä kertaa vieraat olivat isäntiä niukasti etevämpiä lukemin 4-5.

SJL siirsi edellisen viikonlopun ottelut vallitsevien rajoitusten vuoksi. Nyt maailma makaa kuitenkin sillä mallilla, että otteluita pelataan, mutta yleisöä jäähalliin ei voida ottaa sisälle. Tätä myötä otteluista puuttuu myös tunnelma. Tämä käytäntö on voimassa ainakin tammikuun loppuun saakka.

Molemmat joukkueet lähtivät peliin vahvalla sykkeellä. Popula osoitti avauserän puolivälissä vaarallisuutensa tekemällä reilun minuutin sisään kaksi maalia. Perttu Tuomaalan ja Jouni Taskilan maalit jäivät erän ainokaisiksi, vaikka paikkoja riitti kummallakin joukkueella. Popula kuitenkin hallitsi avauserää ja Cobrien veskari Petri Heinoselle kertyi kokonaista 20 torjuntaa.

Toisessa erässä roolit vaihtuivat kun Cobrat esittelivät parasta osaamistaan. Peli oli itsevarmaa, selkeää ja idearikasta. Maalin makuun päästiin, kun Popula hölmöili itselleen kaksi yhtäaikaista jäähyä erän toisella puoliskolla. Cobrat pääsivät kokeilemaan kahden miehen ylivoimalla, joka tuotti tulosta puolen minuutin kuluttua. Juho Epäilys iski ajassa 33:21 vastustamattomasti Cobrien avausmaalin. Antti Rosenqvist ja Juho Viitanen kuittasivat syöttöpisteet. Cobrat vyöryttivät ja parin minuutin kuluttua Nuutti Yliniitty viimeisteli tasoitusmaalin Niko Hurmeen syötöstä. Juhlat jatkuivat ja hetken kuluttua Topi Mäyrä sooloili Cobrat johtoasemaan. Erän loppupuolella tapahtumia edelleen riitti. Popula pääsi pelaamaan ylivoimaa ja onnistui nousemaan tasoihin. Kotijoukkueen vauhti ei kuitenkaan laantunut. Topi Mäyrä iski Cobrat 4-3 johtoon kun erää oli jäljellä viisi sekuntia. Maalin syöttäjinä olivat Jari Mäyrä ja Tuukka Kalliokoski.

Kolmannessa erässä vauhti ei laantunut kummallakaan joukkueella. Erän alkupuolella Cobrat pääsivät yrittämään ylivoimaa joka jäi kuitenkin tuloksettomaksi Populan puolustaessa vahvasti. Polpula pääsi vuorostaan pelaamaan viidellä neljää vastaan, kun Cobrien Ville Hiltunen otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Populan ylivoimapeli ei jäänyt tuloksettomaksi ja ajassa 55:47 Perttu Tuomaala tasoitti pelin lukemiin 4-4. Lähes erän loppuun saakka näytti siltä että ottelu kruunataan jätkoerällä. Toisin kuitenkin kävi, ja taivas romahti kaksi sekuntia ennen loppuvihellystä. Popula riisti kiekon keskialueella, pääsi iskuetäisyydelle ja viimeisteli voittomaalin. Loppunumerot Populalle maalein 4-5.
Cobrien Petri Heinonen torjui pelissä 50 laukausta. Populan Matias Vähäsöyrinki torjui 31 kertaa. Cobrat pelaavat tämän viikon perjantaina vieraissa Haapavedellä, ja lauantaina on vuorossa jälleen kotipeli, kun Utajärven Urheilijat saapuvat Oulaisiin.