Cobrat vei vuoden ensimmäisen paikallisen

Huskien Rasmus Tähtelä ja Cobrien Antti Rosenqvist taistelemassa kiekosta. Kuva: Seppo Aho

Vuoden ensimmäisenä perjantaina pelattiin Oulaisten jäähallissa tunnelmallinen III-divarin sarjapeli, kun Cobrat saivat vieraakseen Haapaveden Huskit. Ottelua seuranneet reilut kaksisataa katsojaa saivat kosolti jännitystä perjantai-iltaansa.

Tällä kertaa pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 5-2.

Ensimmäisessä erässä Cobrista loisti Juho Epäilys, joka teki kuuden peliminuutin kohdalla ottelun avausmaalin Juho Viitasen ja Tomi Martinmäen syötöistä. Erän puolivälissä Epäilys maalasi toisen kerran Lauri Pihlajaharjun ja Aleksi Viirelän huolehtiessa tarjoilusta. Erän loppupuolella Huskit kavensivat ylivoimalla Pasi Haukipuron osumalla lukemiksi 2-1.

Toisessa erässä Cobrat pääsivät pelaamaan viisiminuuttisen ylivoimalla, kun vieraista Joni Nokelalle puhallettiin 5+20 minuuttia keihästämisestä. Kotijoukkue pyöritti rangaistuksen aikana peliä vastustajan päädyssä useaan otteeseen, mutta Huskien huolellisen alivoimapelin myötä lukemat eivät muuttuneet, vaikka viitosen lomassa Huskien Marko Viitasalo istui kaksiminuuttisen, ja kotijoukkue pääsi yrittämään myös viidellä kolmea vastaan. Rangaistusten loputtua Timi Nylund onnistui viemään isännät 3-1 johtoasemaan toisen erän puolivälissä. Syöttöpisteet kirjattiin Jarkko Rannalle ja Santtu Konulle.

Kolmannessa erässä pelin vauhti ei laantunut, ja jännitystä riitti kun Huskien Jere Tuovinen kavensi lukemiksi 3-2 erän alkupuolella. Tovin kuluttua verkko heilui toisessa päässä kenttää, kun Cobra-kapteeni Lauri Pihlajaharju viimeisteli taidolla lukemiksi 4-2. Niinpä vieraiden ainoaksi vaihtoehdoksi jäi ottaa maalivahti pois erän lopulla, ja yrittää kavennusta kuudella kenttäpelaajalla kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. Huskit kuitenkin menettivät kiekon heti ensimmäisessä hyökkäyksessään, ja Topi Mäyrä liuutti kiekon kentän läpi tyhjään maaliin.

Elias Kyrölä torjui Cobrien maalissa 43 laukausta, ja Huskien veräjänvartija Roope Jaakola torjui 35 kertaa. Kotijoukkueesta pelaajapalkinnon pokkasi Niko Hurme.