Cobrien kausi sai päätöksensä

Cobrien ja Huskien puolivälieräottelut pelattiin viikonloppuna pitkän kaavan kautta. Tällä kertaa pudotuspelien seuraavalle kierrokselle etenivät haapavetiset voitoin 2-1.

Perjantain ensimmäisessä koitoksessa joukkueet kohtasivat Haapavedellä. Cobrien peli oli tukkoista kaksi ensimmäistä erää, mutta siitä huolimatta Cobrien Topi Mäyrä iski avausmaalin ottelun alkupuolella. Maali oli ylivoimamaali. Huskit kuitenkin nousivat tasoihin erän loppupuolella ankaran painostuksen jälkeen. Toisessa erässä Huskit veivät peliä ja nousivat viimein 2-1 johtoasemaan. Päätöserässä Cobrat heräsivät viimein taistelemaan ja nousivat tasoihin Juho Epäilyksen asennemaalilla. Varsinainen peliaika päättyi tasan, joten vuorossa oli jatkoerä maalista poikki säännöllä. Cobrat lähtivät jatkoerään puhtia täynnä. Vauhti kuitenkin katkesi paitsioon ja sitä seuranneeseen Huskien hyökkäykseen. Cobrat sähläsivät maalinsa edessä ja kiekko liukui kuin lahjana Huskien Aleksi Haukipurolle. Hän ei erehtynyt avopaikasta ja Haapavetiset veivät ottelun nimiinsä maalein 3-2. Petri Heinonen torjui ottelussa 46 ja Huskien Kalle Vuolteenaho 27 laukausta.

Lauantaina oli vuorossa toinen osaottelu Oulaisten jäähallissa. Ensimmäisessä erässä kiekko liikkui ja verkot soivat kentän kummassakin päädyssä. Cobrat siirtyivät riemukkaasti jo 2-0 johtoon Olli Mäyrän ja Niko Hurmeen maaleilla. Huskit kuittasivat pikaisesti kahdella maalilla. Juho Epäilys teki vuorostaan Cobrille maalin, mutta vieraat takoivat erän loppupuolella vielä kaksi maalia. Toisessa erässä joukkueet muistivat ajoittain myös karvaamisen ja puolustuspelin tärkeyden. Kummatkin kartuttivat maalisaldoaan vain yhdellä, joten päätöserään lähdettiin Huskien johtaessa peliä maalein 4-5. Päätöserässä Cobrat löivät löylyä ja saivat aikaan painetta Huskien maalille. Tämä tuotti viimein tulosta ajassa 54:42 kun Ville Waara ohjasi Juho Epäilyksen tulisen vedon maaliin. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 5-5 ja jälleen ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerän kautta. Jatkoerää ehdittiin pelata vajaat kolme minuuttia kunnes Ville Waara onnistui jälleen maalinteossa Tomi Martinmäen syötöstä. Voitot tasoittuivat ja ratkaisu siirtyi sunnuntain otteluun. Heinonen torjui tässä pelissä 29 laukausta ja Vuolteenaho 34 kutia.

Sunnuntaina pelattiin jälleen Haapavedellä ja jälleen Cobrat tekivät avausmaalin Nuutti Yliniityn pistäessä kiekon verkkoon ajassa 15:56. Huskit kuitenkin pääsivät harmittavasti kuittaamaan erän loppupuolella pitkän paineen jälkeen. Kakkoserässä peli oli tarkkaa ja ainokaisen maalin tekivät Huskit. Kolmannessa erässä maaleja tehtailtiin vuoron perään. Isännät siirtyivät ensin 3-1 johtoon. Ville Waara kavensi, mutta Huskit värkkäsivät erän puolivälissä jo 4-2 johtomaalin. Cobrat nousivat jälleen maalin päähän Santtu Konun ylivoimamaalilla. Peliajassa 57:33 Teemu Turunen kuitenkin ratkaisi ottelun Huskien hyväksi. Turusen maalilla haapavetiset siirtyivät 5-3. Nämä numerot jäivät ottelun lopputulokseksi. Cobrien maalivahtina tässä ottelussa pelannut Rauli Päivärinta torjui 39 laukausta. Huskien Kalle Vuolteenaho torjui 33 kertaa.

Huskit etenivät välieriin, jossa he kohtaavat Ylivieskan Populan. Cobrien sarjakausi päättyi tällä kertaa tähän ja sarjasijoitukseksi kirjattiin viides sija.

Divarikiekkoilu vaikuttaa kiinnostavan entistäkin enemmän tänä keväänä. Lauantaina kirjattiin Cobrien kaikkien aikojen yleisöennätys, kun katsojia oli jäähallissa paikalla 295. Haapavesi ei jäänyt sen huonommaksi, kun sunnuntaina katsomoon löysi tiensä 316 silmäparia.