Don Izo avaa isosti

Tänään se aukeaa, Oulaistenkatu 20:n uusi ravintola, Don Izo. Ravintolan yrittäjä Izet Suljic on remontoinut paikkaa reilut kaksi kuukautta omin käsin ja nyt 50 paikkainen ravintola on avoinna kaikille halukkaille. Yrittäjän mukaan Don Izo tulee tarjoamaan ruokaa laidasta laitaan: on alacartea, grilliruokaa, kotiruokaa ja tietenkin pizzaa niin tavallisena kuin tarvittaessa metrin jättikoossa. Ruokien raaka-aineissa hyödynnetään mahdollisimman paljon lähitilojen tuotteita.
”Tulemme tekemään sellaisia pizzoja, joita täällä ei ole ennen nähty. Minulla oli aikaisemmin ravintola Ruotsissa ja siellä tein naudan- ja possunlihapizzaa. Uskon, että se maistuu myös Oulaisissa”.

Don Izossa on seivova pöytä joka päivä. Izet Suljic toteaa, että hän halusi perustaa Oulaisiin paikan, jossa ihmiset viihtyvät pitempään ruuasta ja viinistä nauttien. Viihtyvyyden lisäämiseksi on Suljic miettinyt tarkkaan, miltä ravintola tulee näyttämään sisältäpäin. Seinille on aseteltu nostalgisia tauluja, kuten esimerkiksi vuodelta 1835 peräisin oleva ilmakuva Oulaisista. Värimaailmaltaan paikka on taas hyvin moderni.
”Tämän on modernin ja vanhan sekoitus. Vähän erilaisempi kuin mihin täällä on totuttu”.

Izet Suljic ei ole eilisen teeren poika, mitä ravintolassa työskentelemiseen tulee. Ammattikokiksi opiskellut bosnia-herzegovinalainen on työskennellyt uransa aikana monissa eri ravintoloissa niin Ruotsissa kuin Suomessa. Hän oli esimerkiksi aloittamassa aikoinaan Oulussa La Festa -pitseriaa, joka on noussut vuosien jälkeen yhdeksi maan parhaimmista pizzaravintoloista.

Ensimmäisen oman ravintolansa Suomessa hän päätti perustaa Oulaisiin, eikä esimerkiksi Ylivieskaan, jossa tällä hetkellä asuu.
”Ylivieskassa on jo 25 isoa paikkaa. Eikä sieltä löydy näin hienoja tiloja, johon ravintolan voi perustaa. Tässä on lisäksi niin hyvät parkkipaikka-alueet”.

Takaisin Jutut -sivulle