Drift hopeamitalisti Mika Keski-Korpi rakentaa

Puolitoistasataa neliötä käsittävään taloon tulee kolme makuuhuonetta, olohuone-keittiö ja saniteettitilat sekä yli sadan neliön autotalli.

 

Laitakallion uudesta talosta on hulppea näkymä Somerolle.

Jo toista omakotitaloa rakennuttava huoltoteknikko Mika Keski-Korpi, 28, haaveilee tyttöystävänsä Henna Mätön kanssa muuttavansa vuoden vaihteeseen mennessä uuteen kotiin Ylivieskan Ojakylällä. Drift SM 2020 hopeamitalisti tarvitsee asunnon lisäksi tilat myös kilpa-autoharrastukselleen.
”Olimme katsoneet tyttöystäväni kanssa erästä tonttia Ojakylästä, mutta se kauppa ei toteutunut. Samalla matkalla huomasimme Laitakallion ja innostuimme heti mahdollisuudesta rakentaa sinne uusi kotimme”, Mika toteaa.

Mika Keski-Korpi jatkaa, että vuoden verran kestäneiden neuvottelujen jälkeen kauppa hehtaarin tontista voitiin solmia. Tämän jälkeen Mika ja Henna pääsivät jo lähemmäs unelmaansa uudesta yhteisestä kodista.
”Vuonna 2014 rakennutin elementtitalon Ylivieskaan Kaisaniemen kaupungin
tontille. Minulla ei ollut siellä autotallia, jossa viritellä harrastukseeni kuuluvia autoja. Tästä syystä kypsyi vähitellen ajatus rakentaa uusi koti. Mika jatkaa, että uuden kodin suunnittelusta on vastannut pitkälle tyttöystävä Henna Mättö”.
”Olemme sen jälkeen piirrättäneet suunnitelmamme rakennusasiantuntijalla. Tiesimme, mitä edelliseen talomme verrattuna pitää muuttaa, mutta ihan kaikkea emme muistaneet, kun emme olleet kirjanneet puutteita paperille, Mika kertoo.
Talon pohjatöihin eivät nuoret rakentajat päässeet ihan heti tontin oston jälkeen. Heidän piti rakentaa ensin 150 metriä tietä Laitakallion harjalle ja räjäyttää kalliota talon pohjaksi.
”Räjäytyksestä oli myös se hyöty, että saimme soraa, joka on voitu hyödyntää autotallin ympärille tehtyyn tiehen”.

 

Drift SM 2020 hopeaa tänä vuona ajanut Mika Keski-Korpi suhtautuu rauhallisesti rakennushankkeeseensa.

 

Talo on nyt niin sanotusti levyvalmis ja se on tehty kappaletavarasta. Tarjouskilpailun perusteella rakennustyön on tähän asti toteuttanut Sievin Remontti. Tevi Systems Oy Kalajoelta on tehnyt putkityöt ja Vieskan Sähköpalvelu sähkötyöt. Keittiökalusteet ja muuta kaapistot ovat Omega-Keittiöltä.
”Olemme voineet näin osaltamme antaa työtä paikallisille yrittäjille. Meillä ei ollut aikaa, valmiuksia eikä työkalujakaan rakennustyön toteuttamiseen, Mika toteaa.

Laitakalliolla sijaitseva uusi talo ei oikein voinut olla elementtitalo, koska olohuoneesta aukeaa esimerkiksi lattiasta lähtevät kaksi 3,5 metriä kertaa 2,5 metrin kokoiset ikkunat ja olohuoneessa on kaikkiaan seitsemän metriä lasiseinää. Lisäksi kattokaan ei ole aivan
tavanomainen.
”Elementtitaloihin ei saanut lattiasta lähteviä ikkunoita tai piirustusten muutos olisi tullut kohtuuttoman kalliiksi”.
Mika kertoo,että yhdistettyyn keittiö-olohuoneeseen tulee seinään upottuvan näköiset keittiökalusteet ja saareke. Iso päätyterassi jatkuu myös talon molemmille sivuille.

147 neliön taloon tulee kolme makuuhuonetta, olohuone-keittiö sekä pesutilat. Erilliseen sadan kahdeksan neliön autotalliin tulee
tilat myös kahden 800 hv:n kilpa-auton virittämiseen ja vesiskootterille sekä katos kahdelle muulle henkilöautolle. Kauas Somerolle Laitakalliolta näkyvään taloon on myös sisältynyt
rakentamishaasteita. Talo näyttää kaukaa tasakattoiselta, mutta sitä se ei ole. Katto on pulpettikatto eli toiselta sivulta laskeutuva, mutta päätyseinät ulottuvat katon yli.
”Tällaiseksi olemme suunnitelleet talon ulkonäkösyistä. Kattoon on jatkettu pellitystä ja tuulikuormaan on kiinnitetty erityistä huomiota”.

Takaisin Jutut -sivulle