Edustuslätkä palaa Oulaisiin

Cobrien edustusjoukkueen perustaminen on edennyt alkukevään aikana siihen pisteeseen, että ensimmäinen harjoitusottelu pelataan jo tänä keväänä.
Ensi maanantaina ottelussa vastaan luistelee Te-Ki Raahesta. Ottelu pelataan maanantai-iltana juuri ennen kuin jäät sulatetaan hallista.
Edustusjoukkueen pelaajarunko koostuu paikkakunnan omista pojista, jotka ovat pelanneet lähipaikkakunnilla tämän parin vuoden ajan, kun miesten joukkuetta ei Oulaisissa ole ollut. Osa on pitänyt myös taukoa sarjaotteluista. Joukkueeseen tulee mukaan myös A ja B- juniori-ikäisiä
oulaistelaisia, jotka ovat pelanneet Kalajoella ja Ylivieskassa junioreiden Mestis-joukkueissa.
Joukkueenjohtajana toimii Jarkko Laulumaa ja harjoitusottelussa valmennuksesta vastuun kantaa Mika Partala.
Cobrien puheenjohtaja Markku Hanhela on todella iloinen siitä, että miesten jääkiekkoilu on nyt tekemässä paluun Oulaisiin.
”Tästä saadaan lisää mukavaa pöhinää ja tapahtumia elävöittämään paikkakunnan urheiluelämää. Tätä yritettiin jo viime kesänä, mutta homma jäi vaiheeseen. Talven aikana pelaajien suunnalta tuli paljon toiveita joukkueen kasaamisesta ja nyt, kun tähän löytyi vastuulliset toimijat, niin polkastaan homma käyntiin. Ensi kaudelle on tarkoitus ilmoittaa joukkue III-divisioonaan.”

Puheenjohtaja pitää tärkeänä asiana sitä, että nyt saadaan takaisin pelaajapolku paikkakunnan junioreille ja mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa Oulaisissa.
”A ja B-junioreiden sarjoista ovat joukkueet vähentyneet paljon ja ne sarjat ovat menneet liki valtakunnallisiksi. Kaikilla ei ole opiskelujen tai työn seassa halua tai mahdollisuutta käyttää aikaa jääkiekkoon niin paljoa kuin näissä sarjoissa pelaaminen vaatii. Kolmosdivarin pelaaminen on aika lailla alueellista ja sitä kautta myös kustannukset ovat kohtuulliset. Pelin taso kolmosessa on noussut viime vuosina ja helppoja pelejä ei varmastikaan ole.”

Cobrat lähtee sarjaan järki mukana.
”Pelataan sillä tasolla, mihin oman paikkakunnan pelaajamateriaalilla päästään. Kenellekään ei makseta pelaamisesta ja pelaajat osallistuvat myös itse kustannuksiin. Johtokunta tulee valvomaan toimintaa tarkasti, ettei yli varojen eletä. Muistetaan se että monelle tämä on hyvä harrastus ja harrastukset yleensä maksavat.”
Tukijoita ja yhteistyökumppaneita toimintaan kuitenkin tarvitaan ja niiden hankkiminen käynnistyy pikapuolin.
”Otteluissa tarvitaan myös toimitsijoita ja muuta talkooporukkaa. Tälläkin tavoin voi olla mukana, osana jääkiekkoperhettä, kokemassa mukavia elämyksiä.”

Takaisin Jutut -sivulle