Eerekan ja Peltokurjen kesäkiertue saapuu Oulaisiin

Oululaiset artistit, Eereka ja Peltokurki suuntaavat Kerran kesäyönä -yhteiskiertueensa Oulaisiin maanantaina kesäkuun 3. päivä. Penttilän talossa kello 18 alkavassa konsertissa kuullaan sekä Peltokurki-duon että Eerekan tuotantoa yhteisillä sovituksilla ja tarkkaan valittuja kesäisiä cover-kappaleita, jotka sitovat kappaleiden teemat yhteen. Unohtamatta tietenkään hienolta kuulostavaa kolmen naisen stemmalaulua.
Yhteensä 10 keikkaa käsittävä kesäkiertue vierailee Oulaisten lisäksi myös muun muassa Haapavedellä ja Raahessa.
Oululainen Eereka, oikealta nimeltään Eerika Hänninen, on musiikkialan ammattilainen ja tehnyt omaa musiikkiaan noin viisi vuotta. Häneltä ilmestyi viime viikolla uusi single nimeltään Mun on mentävä. Siitä tullut yleisöpalaute on ollut tähän mennessä rohkaisevaa.
”Kappaletta on kuvailtu haikeaksi, mutta samalla toiveikkaaksi biisiksi, jossa on tosi kesäinen tunnelma”, Eereka toteaa.
Omaa musiikkiaan hän kuvailee lämminhenkiseksi popfolkiksi.
”Biisini aiheet syntyvät aidoista tunteista, havainnoista ja tarinoista. Periaatteessa ne voivat syntyä mistä tahansa. Laulunkirjoittajana havainnoin koko ajan maailmaa ja ympäristöä ja vähän väliä minulla syntyy pieniä rivejä tekstiä joko muistioon tai puhelimen sanelimeen”, kertoo Eereka oman musiikkinsa synnystä.

Eereka julkaisi viime vuonna Vuodenaikoja ep:n. Hän tekee kaikki laulunsa alusta saakka itse. Tuottajana toimii oululainen musiikkialan guru Samu Väisänen. Eerekan pitkäaikainen unelma on saada jossain vaiheessa kokopitkä albumi uunista ulos.
”Sitä kohti mennään rauhassa biisi kerrallaan. Albumi ei ole valmis vielä lähiaikoina, mutta lähivuosien aikana kyllä”, hän lupaa.
Levyn lisäksi Eerekan unelmana on saada kiertää Suomea ristiin rastiin ja jakaa omaa taidetta mahdollisimman laajalle kuuliljakunnalle.
”Se on minulle tosi tärkeä sydämen asia. Esiintyminen sytyttää minut ja tekee minut onnelliseksi”, hän sanoo.

Eereka ja Peltokurki-duon muodostavat Emma Kurkinen ja Anna Peltomaa ovat olleet ystäviä jo vuosien ajan. Heillä kaikilla on sama koulutustausta eli he kaikki ovat opiskelleet musiikkikasvatusta ja valmistuneet musiikin opettajiksi.
”Yhteiskiertueen idea tuli Peltokurjen Emmalta. Ajatuksena on, että me yhdistämme voimamme rakkaudesta kesään sekä taiteen ja musiikin tekemiseen. Olemme iloisia siitä, kuinka monelle paikkakunnalle pääsemme kesän aikana esiintymään. Peltokurki kävikin jo tutustumassa Oulaisten Penttilän talon residenssiin ja nyt minäkin pääsen sinne esiintymään. Odotan sitä keikkaa innolla”, Eereka hehkuttaa.

Takaisin Jutut -sivulle