Elisa Ollin näyttelyssä kohdataan ja avataan taiteen blokkeja

KoronaGallerian näyttelyvuoden avaa oulaistelaisen Elisa Ollin ”Art Block”. Nuoren taiteen tekijän ensimmäisessä omassa näyttelyssä on esillä useilla eri tekniikoilla ja tyyleillä toteutettua värikästä, kokeellista ja moniulotteista taidetta. Akryylimaalauksien ja öljypastellitöiden lisäksi mukana on myös muun muassa keramiikkaa ja muovailumassateoksia. Ammatiltaan Elisa Olli on media-assistentti ja oman näyttelyn pitämiseen häntä inspiroi KoronaGalleriassa työskentely kesällä 2022.
Näyttelyn nimi “Art Block” tarkoittaa taiteellista inspiraation ja motivaation puutetta.
”Kärsin siitä aika ajoin, niin kuin varmasti muutkin luovat ihmiset”, kertoo Elisa nimen taustoista.
”Se on ollut läsnä myös tämän näyttelyn teoksia tehdessä. Välillä sitä antaa itsellensä luvan olla tekemättä taidetta pitkiinkin aikoihin, mutta toisinaan pelkästään paperin värittäminen on saanut inspiraation valloilleen.”
Näyttelykokonaisuuteen on valittu mukaan tietoisesti ja teemaan sopivasti myös vanhempia, jollakin tasolla viimeistelemättömiä töitä.
”Keskeneräiset sekä epäonnistuneet teokset kuuluvat taiteeseen ja haluan tuoda nekin esille sen sijaan, että näyttäisin vain ne työt, joihin itse olen täysin tyytyväinen ja ylpeä.”

Nuoren taiteen tekijän ensimmäisessä omassa näyttelyssä on esillä useilla eri tekniikoilla ja tyyleillä toteutettua värikästä, kokeellista ja moniulotteista taidetta.

Luomistyössä itseoppinutta taiteilijaa inspiroivat mielimusiikki, luonto ja ympäristö, mielenkiintoiset ihmiset sekä muiden tekemä taide.
”Nautin taiteesta, jota saa itse pohdiskella ilman selkeää tarinaa tai syytä, miksi tai millä tavalla jokin on luotu. Välillä taiteella ei myöskään ole mitään syvällisempää ja merkityksellisempää tarkoitusta.”
Luominen itsessään, kokonaisvaltainen avoimuus ja kokeilunhalu ovat kantavina voimina kaiken taustalla. On mukavaa olla avoin ja kokeilla.”
Elisa Ollin ”Art Block” -näyttely on nähtävillä KoronaGalleriassa 27.1.2024 saakka.

Takaisin Jutut -sivulle