Ennennäkemätön toritapahtuma

Nallesairaalaa varten järjestetään Wilhelmiinan Torille nalle- ja nukkekeräyspiste, jonne jokainen voi tuoda tarpeettomia leluja.

 

22.02.2020 on muistamisen arvoinen päivämäärä, sillä silloin Oulaisissa järjestetään tapahtuma, jollaista täällä ei olla ennen nähty.

Tapahtuma kulkee nimellä Me2, You2, We2 ja sen laittoi alulle Oulaisten apteekki. Päivän aikana useita, erityisesti lapsiperheitä ajatellen suunniteltuja tapahtumapisteitä löytyy torilta sekä Bergströmin kiinteistöstä. Tiedossa on muun muassa eri yritysten myynti- ja esittelypisteitä, kaverikoiria ja muita eläimiä sekä perheen pienimmille nallesairaala.

”Nallesairaalaa tulevat pitämään Jedun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat. Sairaalalla on hengitys-, verenkierto- sekä haavanhoitopisteet, jonne lapset voivat tuoda omia lelujaan tarkastettavaksi”, Oulaisten apteekin farmaseutti Anna Nevalainen kertoo.
Nallesairaalaa varten järjestetään Wilhelmiinan Torille nalle- ja nukkekeräyspiste, jonne jokainen voi tuoda tarpeettomia leluja. Nämä jaetaan tapahtumassa lapsille, joilta oma lelu on unohtunut kotiin. Myös Wetowoimariehasta tuttu Riehapassi on jälleen käytössä. Passiin jaetaan merkkejä puuhapisteillä ja täydestä passista on luvassa palkinto.

Aikuisillekin mielekästä ohjelmaa on tarjolla. Suunnitteilla on esimerkiksi musiikkiesityksiä sekä maksutonta ruokatarjoilua.
Me2, You2, We2 on omanlaisensa tempaus, jota ei oikein voi verrata muihin toritapahtumiin.
”Tämä on vähän niin kuin toripäivä, mutta ei kuitenkaan ihan”, hankekoordinaattori Sirpa Nevanperä kuvailee tapahtumaa.
”Tällaista ei olla ennen nähty!”, Nevalainen lisää.

Tapahtuman järjestäjät ovat kiitollisia siitä, kuinka sujuvasti tapahtuman toteuttaminen on edennyt.
”Olen saanut istua ja seurata vierestä, kun asiat järjestyvät itsekseen”, Nevanperä nauraa.

Tiia Riikonen

Takaisin Jutut -sivulle