Erland Forsenin valokuvalle ykköstila Kameraseurojen vuosikilpailussa

Oulaisten Valovoimaa edustavan Erland Forsenin voittokuvan nimi on ”Kuplaton kuplassa”.

Kameraseura Oulaisten Valovoimalle tuli rutkasti menestystä Pohjanmaan Kameraseurojen vuosikilpailussa, joka pidettiin tänä vuonna Vaasassa. Erland Forsenin kuva ”Kuplaton kuplassa” voitti mustavalkokuvien sarjan.

Tuomariston mielestä kuvassa on hieno ja taitava tekninen toteutus. Kaksi dokumentaarista kuvaa ovat muodostaneet hienon fantasiakuvan. Kuvassa on tuomareiden mielestä kansainvälistä kilpailuainesta.

Kolmanneksi mustavalkokuvissa sijoittui myös Oulaisten Valovoimaa edustavan Risto Niemelän ottama kuva ”Tipsu”. Tuomaristo totesi kuvan olevan erittäin hyvin valaistun. Käsittely on juuri sopivaa ja terävöitys on onnistunut nappiin. Lisäksi kuvassa olevalla koiralla on tuomariston mielestä hyvä poseeraus.

Vuosinäyttelyn parhaaksi kameraseuraksi valittiin Oulaisten Valovoima yhteensä kahdeksalla näyttelyyn hyväksytyllä teoksella. Erland Forsenin ja Risto Niemelän palkittujen kuvien lisäksi näyttelyssä olivat mukana mustavalkokuvasarjassa Jarmo Tyyskän ”Kahvibaarissa” ja ”Tyttö” sekä Merja Nevasaaren ”Pellon laidalla”. Värikuvissa näyttelyyn hyväksyttiin Ritva Niemen ”Keltainen kevät”, Minna Kestin ”Rannalla” ja Olavi Kurjen ”Tytönkorennot”.

Vaasan Valokuvailijoiden järjestämään kilpailuun osallistui kahdeksan eri kameraseuraa välillä Närpiö – Oulu ja siihen lähetettiin yhteensä 394 kuvaa. Kuvat jakautuivat mustavalkokuviin ja värikuviin, joista näyttelyyn tuomaristo valitsi 12 mustavalkokuvaa ja 18 värikuvaa, yhteensä 30 kuvaa.

Näyttelykuvat ovat nähtävissä Korona Galleriassa ajalla 2.-26.3.2022.

Takaisin Jutut -sivulle