Eskarit roskatalkoissa – suurin saalis löytyi Oulaisten keskustan alueelta

Juho Oksan koulun eskarit järjestivät torstaina roskatalkoot opettajansa Tiina Kukkosen ja ohjaaja Tiia Saaren opastuksella. Kuva: Aleksi Olli

Jos liikuit torstaina aamupäivällä Oulaisten keskustan alueella, saatoit nähdä pieniä keltaliivisiä lapsia roskapussit kädessään. Kyse oli Juho Oksan koulun eskareiden järjestämästä roskatalkoista. Eskariopettaja Tiina Kukkonen ja ohjaaja Tiia Saari johdattivat lapset ensin Juho Oksan koulun ympäristöön ja sieltä keskustaa kohti.

”Lapset olivat tyytyväisiä, kun keskustan alueelta löytyi valtava määrä roskia. Ei tarvinnut turhaan kyykkiä. Juho Oksan koulun ympäristön oli talonmies siivonnut niin hyvin, ettei sieltä löytynyt roskia”, kertoi Tiina Kukkonen.

Lasinsirut eskarit jättivät suosiolla toisille kerääjille. Päivän tuloksena oli kolme täyttä kauppakassillista roskia. Tiina Kukkonen kertoo, että he ovat puhuneet luokassa paljon siitä, mitä kaikkea kevät tuo tullessaan. Yksi näistä asioista on roskien ilmestyminen katukuvaan lumen sulettua.

”Päätimme kulkea takaisin koululle hieman eri reittiä, jotta muutkin hoksaisivat alkaa roskatalkoisiin”, Kukkonen hymyilee.

Päivän opetus, eli se, että oma jälki näkyy, oli se sitten siisti tai roskainen, näytti uponneen lasten päähän.

”Kävellessämme koululle joku murkkuikäinen heitti karkkipaperin maahan. Lapset huusivat heti, että ei roskia saa maahan heittää”, Tiina Kukkonen nauraa.

Takaisin Jutut -sivulle