Etsivä-Minna aikoo valmistua Netflix-yliopistosta

 

Toimituksen aloittamia lauseita jatkaa tällä kertaa etsivä nuorisotyöntekijä Minna Rautioaho.

Kun minä olin nuori käytettiin lankapuhelimia eikä auton ovia lukittu kauppareissun ajaksi.

Parasta omassa työssäni on ehdottomasti nuoriso ja nuorten jutut. On hienoa, että saa olla messissä jeesaamassa porukkaa. Työ pitää omankin mielen suhteellisen nuorena, vaikka nuoriso ehkä funtsiikin, että milloin jään eläkkeelle.

Nauroin viimeksi vedet silmissä 3-vuotiaalle siskontytölle, joka vakavissaan nakkasi ”no problem” johonkin juttuuni. Ärrä ei vielä oikein sujahda niin lopputulos oli hulvattoman hauska, ei pokka pitänyt.

Minua suututtaa epäoikeudenmukaisuus ja epäluotettavuus. Lapset ja nuoret tarvitsevat luotettavia, välittäviä aikuisia. Kaikilla tulisi olla mahdollisuus olla ja rakastaa rauhassa. Toivon, että nämä arvot näkyvät ehdokkailla tulevissa kuntavaaleissa.

Lumi tekee luonnon valoisaksi ja kauniiksi. Talvi ja lumi ovat Suomen valttikortit maailmalle.

Kun olen kotona, tykkään eniten ”kotoilla” eli nauttia arjen askareista, maaseudun rauhasta ja viettää aikaa perheen parissa. Ehkä joku päivä valmistun myös Netflix-yliopistosta.

Parasta kotiruokaa on tacot.

Ystävät ovat korvaamattomia.

Tätä ette välttämättä minusta tienneet, mutta ihan pienenä halusin tulla ketjupolttajaksi (tietämättä mitä se tarkoitti). Kotona ei poltettu, joten vieraat, jotka tupakoivat, kiinnostivat. Tätäkään ette ehkä tienneet, mutta tuo haave jäi onneksi toteutumatta. En ole eläissäni edes maistanut tupakkaa.

Korona muistuttaa luonnonvoimista, joiden edessä ihminen on pieni. Korona on pakottanut oppimaan uutta ja kalliilla hinnallaan yhdistänyt maailmaa.

Tänä vuonna aion kuluttaa lenkkikenkiä pikkasen enemmän kuin aiemmin.

Suosikkileffani. Voi kun osaisikin sanoa vain yhden! Dirty Dancing, Hiljaiset sillat, Ylpeys ja ennakkoluulo. Nyt kuulostaa turhan romanttiselta, jos sarjojen puolella tykkää Walking Deadista ja Salaisista kansioista. Schindlerin lista pysäyttää ja koskettaa joka katselukerralla. Kaikkien tulisi nähdä leffa, jotta totuus ei unohtuisi eikä samaan päädyttäisi koskaan.

Takaisin Jutut -sivulle