Haluatko nimetä tuulipuiston tien? Oulaisten Karahkassa se on mahdollista

VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy rakennuttaa parhaillaan Oulaisiin Karahkan tuulipuistoa. Tuulipuiston alueelle on rakennettu uusia teitä, joita ei ole vielä nimetty.  Nyt jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa teiden nimiin, sillä VSB etsii teille nimiehdotuksia kaikille avoimen kampanjan avulla.

Nimeämistä vailla on yhteensä 17 uutta tietä. Nimiehdotuksia voi antaa joko kaikille alueen teille tai vain osalle niistä. Ehdotusten toivotaan liittyvän jollain tavalla alueen historiaan, luontoon, sen synnyttämiin muistoihin, kokemuksiin tai hauskoihin sattumuksiin. Myös Oulaisten paikallishistoriaan, historiallisiin henkilöihin tai vaikkapa oulaistelaisiin tapauksiin liittyviä ehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

Nimiehdotuksia voi lähettää 21.4.2024 saakka VSB:n verkkosivujen kautta. Lomakkeessa on kartta, johon kaikki uudet tiet on merkitty ja numeroitu. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 300 euron arvoinen K-ryhmän lahjakortti ja VSB-tuotepalkintoja. Teiden nimet tullaan julkistamaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Karahkaan rakennetaan yhteensä 25 tuulivoimalaa, kokonaisteholtaan 147,5 MW. Puisto valmistuu suunnitelmien mukaan vuoden 2024 loppuun mennessä. Sen omistaa kotimainen energiayhtiö Helen, joka osti tuulipuiston VSB:ltä yhdessä Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahaston kanssa kesällä 2022.

Takaisin Jutut -sivulle