Hanhikivi 1 -hankkeen kannatus ennätyslukemiin

Pyhäjoen kannatus on vahvistunut edellisvuoteen verrattuna 3,8 prosenttiyksikköä Kuva: Fennovoima

 

Juuri valmistuneen tutkimuksen mukaan 76,5 prosenttia pyhäjokisista kannattaa Hanhikivi 1 -hanketta. Pyhäjoen kannatus on vahvistunut edellisvuoteen verrattuna 3,8 prosenttiyksikköä, sillä joulukuussa 2018 hanketta kannatti 72,7 prosenttia kuntalaisista. Edellinen ennätyslukema on vuodelta 2017, jolloin 75 prosenttia pyhäjokisista suhtautui hankkeeseen myönteisesti.
”Olemme nöyrän ylpeitä kannatuksestamme. Kuluneen vuoden aikana olemme ottaneet hankkeessa useita edistysaskelia. Lisäksi suuri osa suomalaisista suhtautuu ydinvoimaan entistä myönteisemmin ja pitää sitä kestävänä energiamuotona. Uskon, että tämä kaikki näkyy myös hankkeen kannatuslukemissa”, sanoo Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikola.

Yhteenlaskettuna Pyhäjoen sekä sen naapurikuntien Kalajoen, Merijärven, Oulaisten ja Raahen asukkaista 71,1 prosenttia suhtautuu hankkeeseen myönteisesti. Koko tutkimusalueella hankkeen kannatus on noussut vuoden aikana 3,9 prosenttiyksikköä. Joulukuussa 2018 yhteenlaskettu kannatusluku oli 67,2 prosenttia.
Ympäristökunnissa kannatus on vahvistunut eniten Raahessa, jossa peräti 77,8 prosenttia asukkaista kannattaa Hanhikivi 1 -hanketta. Vuotta aikaisemmin raahelaisista 72,7 prosenttia suhtautui myönteisesti hankkeeseen.
Kannatuksen kasvu niin Pyhäjoella kuin ympäristökunnissakin on Haikolan mukaan merkki siitä, että hankkeen aluetaloudelliset vaikutukset näkyvät jo paikkakunnilla.
”Näitä ovat esimerkiksi uudet työpaikat ja palvelut, asunto- ja infrarakentaminen sekä yleinen myönteinen vireys alueella.”
Norstat haastatteli loka-marraskuussa puhelimitse 855 satunnaisesti valittua Pyhäjoen ja lähiseudun kuntalaista. Tutkimukseen osallistui 406 pyhäjokista ja 449 ympäristökuntien asukasta.

Takaisin Jutut -sivulle