Hankilan tuulipuistohanke toteutuu

Haapaveden kaupungin ja Kärsämäen kunnan alueelle rakennettavaan tuulipuistoon nousee kahdeksan tuulivoimalaa.

 

Puhuri Oy teki lopullisen investointipäätöksen Hankilan tuulipuiston rakentamisesta. Haapaveden kaupungin ja Kärsämäen kunnan alueelle rakennettavaan tuulipuistoon nousee kahdeksan tuulivoimalaa, joiden korkeus tulee olemaan lähes kaavan sallima maksimi, 250 metriä sekä sähköasema. Investoinnin arvo on noin 50 miljoonaa euroa.
Toimitusjohtaja Antti Vilkunan mukaan Hankilan alue soveltuu erinomaisesti tuulivoimatuotantoon muun muassa sen laajuuden, vähäisen asutuksen ja voimalinjojen läheisyyden vuoksi. Hanke sijaitsee Puhurin omilla ja Haapaveden kaupungin omistamilla mailla, jotka ovat osittain käytöstä poistettuja turvesoita.
”On todella hienoa ja tärkeää, että Hankilan hanke käynnistyy. Se konkretisoi Haapaveden osalta siirtymisen tulevaisuuden kestävän energian tuotantoon. Hankkeella on merkittäviä positiivisia vaikutuksia niin työllisyyteen, verotuloihin kuin vuokriinkin. Uskon, että myös muut hankkeet etenevät ripeämmin, kun Hankila lähtee rakentumaan”, toteaa Haapaveden vs. kaupunginjohtaja Marjukka Manninen.
Hanke tullaan rakentamaan vuonna 2015 voimaan tulleen kaavan ja suunnitelmien mukaisesti. Puisto on tuotannossa vuoden 2022 alussa. Hankilan hanke oli yksi seitsemästä hankkeesta, jotka voittivat vuoden 2018 lopulla toteutetun uusiutuvan energian tuotantotuen kilpailutuksessa. Puhuri aloitti jo kesällä rakentamaan Parhan tuulivoimapuistoa Pyhäjoelle. Yhtiön mukaan mahdollisesti saatavalla tuella on vain riskitasoa vähentävä vaikutus eikä tuki vaikuttanut hankkeen kannattavuuslaskelmiin.

Takaisin Jutut -sivulle