Harrasteakatemia alkaa Oulaisissa elokuussa

Oulaisten sivistys- ja hyvinvointilautakunta on hyväksynyt Oulaisten kaupungin, Oulaisten lukion, Koulutuskeskus JEDUn ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteisen harrasteakatemian aloittamisen elokuussa 2021.

Harrasteakatemian tarkoituksena on tarjota tavoitteellinen harrastusmahdollisuus lukion, ammatillisen oppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Oulaisten kaupungin sivistyspalvelukeskus koordinoi toimintaa ja toimintaan käytetään pääsääntöisesti kaupungin tiloja. Opiskelijoiden on mahdollisuus osallistua ohjattuun valmennustoimintaa ammattitaitoisten ohjaajien ohjauksessa kouluaikana eli opiskelijoiden lukujärjestyksiin varataan harjoitteluajat ja oppilaitokset voivat hyväksyä osallistumisen myös opinnoiksi.

Harrastusakatemiassa on mahdollisuus suorittaa eri lajien lajiharjoittelua sekä mahdollisuus saada valmennuksellista koulutusta, jotta he voivat toimia myös itse nuorempien harrastajien valmentajina.

Harrasteakatemiassa voidaan harrastaa myös kulttuuritoimintaa ja suorittaa esimerkiksi lukiodiplomeja eri aiheista. Lukiodiplomin suorittaminen on oma kurssinsa, jossa ohjataan diplomin tekoa. Oulaisten kaupungin nuorisotoimi järjestää harrastusakatemian kautta myös muun muassa bänditoimintaa opiskelijoille.

Harrasteakatemian suunnittelutyöryhmän muodostaa Ari Sarpola (kaupunki), Salla-Mari Toppila (kaupunki), Tapio Matinlauri (lukio), Tuija Huovinen (JEDU), Ritva Joki-Kolehmainen (JEDU) ja Maarit Rajaniemi (OAMK)

Takaisin Jutut -sivulle