Heidi Hannus sai pronssia

Heidi Hannus keräsi kunniaa Venäjällä.

 

Oulaistelainen puutarhasuunnittelija Heidi Hannus on voittanut pronssia Moskovassa vuosittain järjestettävässä Gardens and People festivaalin kilpailussa.
Hannus osallistui kilpailuun ainoana ulkomaalaisena kutsuttuna suunnittelijana. Kilpailun päätuomareina olivat James ja Helen Basson. James Basson on suunnitellut kilpapuutarhoja myös Chelsea Flower Show:ssa.
Kilpailutyö rahoitettiin sponsorirahoituksena. Hannuksen tukijat ja rakentajat olivat venäläisiä yrityksiä. Hannus teki suunnitelmat ja valvoi työn valmistumista paikan päällä.
Kilpailutyössään Heidi Hannus halusi tuoda esille ajankohtaisia teemoja, jotka eivät ole vielä kovin paljon pinnalla Venäjällä.
Puutarha kertoo luonnonsuojelusta ja uusiutuvan energian käytöstä. Hän toi puutarhallaan esille myös ekologia näkökulmia valitsemalla hyönteisiä suosivia kasveja kukkaniityllä ja perenna-alueilla.

Viherkatto ja sieltä vettä johdattava kouru muistuttavat tavoitteesta imeyttää sadevedet tontilla. Pieni vesiputous muistuttaa vesienergiasta.
”Näyttelypuutarhojen suunnittelu on hyvin uniikkia ja tuo hyvin erilaista vaihtelua perustyöhön”, 1200 puutarhaa Suomessa suunnitellut Hannus kertoo.
”Venäjällä kunnioitetaan ulkomaista osaamista. Meidän ulkomaalaisten toivotaan tuovan heille tietoon uudenlaista näkemystä asioihin. Kilpailutyöni Altrain Energy sai kiitosta rohkeasta värityksestään ja muotokielestään sekä monista sisällöllisistä teemoista. Myös osaston iltavalaistus sai kiitosta.
Toisessa Flower Jam -kilpailussa kolme suomalaistyötä
Oulaistelainen on mukana Moskovassa myös toisessa kilpailussa.

Takaisin Jutut -sivulle