Helmi-kissa aiheutti pelastusoperaation – edes lempiruoka ei saanut kattia alas puusta

Ylivieskalainen Helmi-kissa aiheutti töitä pelastuslaitokselle keskiviikkona. Kuvan kissa ei liity tapaukseen.

 

Sisäkissa Helmi aiheutti Jokilaaksojen pelastuslaitokselle pelastusoperaation parin vuorokauden puussa oleskelun jälkeen.

Ylivieskassa asuva Helmi-kissa kiipesi naapurin puuhun maanantai-iltana. Pari iltaa valitettuaan oksalla istuen ja omistajan maanitteluyrityksistä huolimatta tämä katti ei uskaltanut tulla alas. Pelastuslaitos sai kohteeseen hälytyksen ja kävi paikalla ohjeistamassa omistajaa, että hankkii kissan lempiruokaa puun juurelle ja rauhoittaa lähiympäristön. Pelastuslaitos ei siis välittömästi lähde kissan noutoon puusta, vaan ohjeistaa omistajaa aluksi käyttämään houkuttelua hyväksi. Luonnollisesti, mikäli kissa on juuttunut vaikka kaulapannasta puuhun, on se kiireellisempi tehtävä. Tässä tapahtumassa ei kuitenkaan ollut kyse siitä, että kissa olisi jäänyt jumiin puuhun. Ohjeistuksen mukaan parin vuorokauden jälkeen pelastuslaiton ryhtyy pelastustoimiin tällaisessa tilanteessa. Keskiviikkona aika täyttyi ja Ylivieskan paloaseman pelastusyksikön jäsen kiipesi vetotikkaita käyttäen Helmin seuraksi oksaan haaraan ja nosti kissa pois takaisin omistajan syliin. Helmi oli viettänyt aikaansa noin 10 metrin korkeudessa. Paikalle kutsuttiin myös eläinlääkäri varmistamaan kissan kunnon.

”Toimimme tällaisessa kissanpelatusoperaatioissa samojen periaatteiden mukaisesti, sillä kissa saattaa säikähdyksessä itse pahentaa tilanne kiipeämällä korkeammalle. Nyt Helmi-kissa on omistajansa hallussa ja varmasti saa parit ylimääräiset rapsutukset sekä syömättä jääneet lempiruuat”, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Takaisin Jutut -sivulle