Hiirenmutkassa kelpaa leikkiä ja oppia

Paljon keskustelua herättänyt Hiirenmutkan päiväkoti on viimeistä silausta vaille valmis. Marraskuun aikana sinne tehdään vielä viimeisiä LVI-säätöjä sekä kalustamisia.
Rakennusliike Sorvoja Oy:n rakentama ja 75 lapselle suunniteltu päiväkoti aukeaa käyttöön vuoden vaihteen jälkeen. Kaikilla kiinnostuneilla on mahdollista tutustua uuteen päiväkotiin jo sitä ennen 19.12. järjestettävänä avointen ovien päivänä.
Rakennusliike Sorvojan toimitusjohtajan Jaakko Sorvojan mukaan Hiirenmutkan päiväkodin rakentaminen sujui aikataulussa ja laaditun budjetin raameissa.

Hiirenmutkan päiväkodissa on suojaisa ja turvallinen leikkialue.

Rakennuksen päälämmönlähteenä toimii maalämpö, johon on yhdistetty kesällä tarvittava jäähdytysjärjestelmä. Kyseessä on A-energialuokan hirsirakennus, jossa energiatehokkuus on huomioitu muun muassa katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla, lämmönläpäisyä vähentävillä ikkunoilla sekä käyttökustannuksiltaan edullisella led-valaistuksella.
Sisäilman olosuhteiden hallintaan on panostettu teknisillä ratkaisuilla, kuten olosuhteiden mukaan säätyvällä ilmanvaihdolla. Valaistus on säädettävä ja tunnistintekniikka ohjaa valaistusta.
Sisustuksessa on huomioitu lapset sekä työntekijät. Tilat ovat värikkäät, mutta ne eivät iske silmille.
”Ainakin omasta mielestäni värimaailma on tosi hyvin onnistunut. Se on miellyttävän lämmin”, toteaa Oulaisten kaupungin tekninen johtaja Kyösti Rajaniemi.
Osassa ryhmätiloista on siirtoseiniä, jotta tiloja voidaan tarvittaessa jakaa ja muunnella. Tiloissa on kuitenkin huomioitu hyvä äänieristys sekä kaikumaton akustiikka. Päiväkodin ryhmätilojen lisäksi lapset saavat käyttöönsä erikoistilat: liikunta- ja juhlasalin, taidehuoneen sekä musiikki- ja aistihuoneen.

Yksi uuden päiväkodin helmistä on monia eri toimintoja mahdollistava liikuntasali.

Päiväkodin kustannusarvio oli noin 3,3 miljoonaa euroa. Jaakko Sorvojan mukaan kustannusarviossa pysymistä auttoi hyvin tehty pohjatutkimus. Rakennuksen hirret ovat peräisin Pudasjärveltä. Jaakko Sorvoja myöntää, että hirren käyttö rakennusmateriaalina toi kustannuksiin tuntuvan lisän.
”Hirsiseinä maksaa yli 300 euroa neliö, kun taas normaali seinä noin 150 euroa neliö”.
Päiväkodin pihatyötkin ovat nyt valmiit. Jaakko Sorvojan mukaan Oulaisten kaupungilla on mahdollisuus kehittää jatkossa eteenpäin kiinteistön eteläpäädyn leikkialuetta. Sinne on tulossa aidattu pelialue sekä mäki.

Takaisin Jutut -sivulle