Huijareita liikenteessä? – oulaistelainen ikäihminen sai puhelun epäilyttävästä sähkömittarin tarkastuksesta

Jos sinä saat puhelun, jossa ehdotetaan sähkömittarin tarkastusta, kannattaa pyyntöön suostumista miettiä kahdesti.

Oulaistelainen Tellervo Kärki vastaanotti hiljattain erikoisen puhelun. Nuori nainen kyseli luurin toisessa päässä, onko Kärjen kotona vaihdettu sähkömittarin sulakkeen pohjia ja milloin mittari on viimeksi uusittu.

”Sanoin tytölle, että sähkömittari on kunnossa ja ei ole kauan aikaa, kun se on vaihdettu”.

Naishenkilö oli jatkanut kertomustaan ja selittänyt, ettei mittariston tarkastaminen maksaisi Kärjelle mitään. Hän myös väitti, että kyseisellä Kärjentiellä tehtäisiin juuri sähkömittaristojen tarkastuksia.

”Tällä tiellä on vain pari mökkiä, joista toinen on autiona. Puolen kilometrin päässä on lähin naapuri”, Tellervo Kärki ihmettelee.

Tellervo Kärki pysyi kovana ja esti palvelun tarjoamisen. Puhelun jälkeen hän soitti naapurille ja tiedusteli, onko heille soitettu tällaisesta numerosta. Naapurille moista puhelua ei ollut tullut.

Tellervo Kärki muistelee, että kaksi kuukautta sitten oli Haapavedellä sattunut samanmoinen tapaus. Siinä asukas oli erehtynyt lupaamaan sähkömittariston tarkastajan luokseen, mutta paikalle olikin saapunut lopulta huonoa suomea puhuva mies, jolla ei edes ollut tarkastukseen tarvittavia välineitä mukanaan. Asukas oli pyytänyt ennen miehen tuloa naapurissa asuvan sähköalan asiantuntijan luokseen, joten hyvin ilmeisesti huijariksi paljastunut mies ei päässyt toteuttamaan aikeitaan.

Tellervo Kärki haluaakin antaa varoituksen sanan kaikille samanlaisen puhelun saaville.

”Jos tällaisia soittoja tulee, niissä esitettyihin pyyntöihin ei tule suostua”, hän neuvoo.

Takaisin Jutut -sivulle