Hyvillä fiiliksillä kohti pesiskesää

Veera Tikkala on 17-vuotias lukiolainen Oulaisista. Hänellä on monta rautaa tulessa koulun lisäksi, sillä hän pelaa Oulaisten Huimassa Suomensarjaa ja Pattijoella B-tytöissä Superpesistä. Veera toimii myös lukion mediatiimissä sekä tutorina.
Korona-aika on vaikuttanut myös pesäpalloon. Treenikauden alussa harjoituspaikkojen aukiolot pomppivat vähän väliä kiinni-auki -tyylillä. Tilanne vaikeutti yleistä treenaamista huomattavasti ja laittoi joukkueiden tavoitteita uusiksi. Joukkueen pelaajat joutuivatkin treenaamaan aika paljon itsenäisesti.

Veera kertoo, että tilanne jännitti ja vaikutti ahdistavalta, koska ei tiedetty, kuinka kauden käy. Myös motivaation puutetta oli näkyvillä vähäisen tekemisen takia. Jännityksestä ja ahdistuksesta huolimatta tilanne oli omalla tavallaan vapaampaa ja itsenäistä harjoitteluiden ja treenaamisen osalta.

Harjoitukset pyörivät tällä hetkellä normaalisti, ja joukkueet ovat päässeet jo ulkokentällekin treenaamaan.
Kauden aloitus on siirtynyt koronan takia muutamalla viikolla eteenpäin. Veeralla on positiiviset fiilikset ainakin vielä kesän suhteen, sillä pelit tulee pelattua, vaikka katsojia ei välttämättä saa olla paikalla. Veera myöntää, että katsojien puute saattaa toisinaan viedä tunnelmaa, muttei vaikuta pelaamiseen.

Veeralle on tulossa tiivis kesä, koska hän pelaa kahdessa eri joukkueessa. Pelireissuja on näillä näkymin jopa Lapualle asti.
Pidemmät pelireissut saattavat kestää muutaman päivän. Veera on menossa hyvillä fiiliksillä kohti kesää. Kylmät kelit ovat toki vaikuttaneet harjoituspeleihin, sillä niitä on jouduttu perumaan. Muilla joukkueilla on tapahtunut loukkaantumisiakin säästä johtuen, ja niitä ei enää haluta. Veera on miettinyt omia tavoitteitaan ja asennoitumistaan tulevalle kaudelle enemmän.
”Kun vaalii omat tehtävät hyvin, niin suoriutuu kesästäkin hyvin”, Veera kertoo.

Takaisin Jutut -sivulle