Ilo ja kiitos kaikuu Oulaisten kirkossa

Toisen pääsiäispäivän iltana Oulaisten kirkossa kaikuu ilo ja kiitos. Kappalainen Mari Jussi-Pekka kertoo, että seurakuntalaisilta on tullut toiveita jumalanpalveluksesta, jossa säestys olisi vaikkapa bändisoittimilla. Nyt tämä toive on toteutumassa.
”Iltamessua varten on koottu bändi, joka harjoittelee kirkossa muutamia kertoja ennen messua. Soittimina tulevassa iltamessussa ovat esimerkiksi kitara, basso, piano ja rytmisoittimet. Bändissä on esilaulajia, jotka ovat tukemassa laulua”, sanoo Mari Jussi-Pekka.
Messussa lauletaan virsien lisäksi nuoren seurakunnan veisuja. Mari Jussi-Pekan mukaan iltamessuun ovat tervetulleita kaikki, ikään katsomatta.
”Toiveissa on, että iltamessuilu saa jatkoa. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan bändiin, ota rohkeasti yhteyttä pappeihin, Roope Syngelmään tai minuun”.

Miia Äijälä oli aiemmin mukana Vibässä eli virsibändissä ja päätti lähteä mukaan iltamessubändiin, koska arveli sen olevan samanlainen lauluryhmä kuin Vibä oli.
”Tykkään näistä hengellisistä lauluista ja virsistä. Musisoiminen yhdessä on erityisen kivaa ja voimaannuttavaa”, kertoo Miia Äijälä.
Äijälä toimii bändissä laulajana. Viimeksi hän on laulanut julkisesti Vibän kokoonpanossa.
”Kotonakin lauleskelen silloin, kun kukaan muu ei ole kuulemassa”, hän nauraa.
Iltamessubändin soittamassa ohjelmistossa Miia Äijälää kiehtovat eniten uudet virret, jotka ovat hänen mielestään enemmän hengellisiä kuin uskonnollisia. Niiden sanoma on silti sama.
”Virret on kauniisti sanoitettuja ja ehkä hieman helpompia laulaakin kuin perinteiset virret. Niistä huokuu toivo ja ilosanoma. Osassa virsiä on rauhallinen melodia, toisissa sitten reippaampi ja iloisempi”.

Soili Häkkilä oli aiemmin mukana virsibändissä ja harmitteli, kun sen toiminta päättyi. Hän oli iloinen, kun Mari Jussi-Pekka otti yhteyttä ja kertoi, että toimintaa ollaan elvyttämässä.
”Pidän yhdessä laulamisesta ja koen, että tässä ryhmässä voin myös vahvistaa omaa osallisuutta seurakuntalaisena”, toteaa Soili Häkkilä.
Soili Häkkilä toimii iltamessubändissä vain laulajana, mutta muistuttaa, että kaikilla mukana olevilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia soittimia.
”Lapsena olen laulanut lapsikuorossa ja aiemmassa seurakunnan virsibändissä ehdin olla mukana noin vuoden ajan”.
Häkkilän mukaan iltamessun musiikkiryhmä sopii hyvin perheellisille, koska se ei kokoonnu viikoittain eikä näin ollen vie kauheasti aikaa.
”Ryhmässä on hyvä henki ja yhdessä laulaminen on hyvä stressinpurkukeino”, Häkkilä sanoo.
Soili Häkkilä kannustaa tulemaan iltamessuun varsinkin kaikkia niitä, jotka eivät ole aiemmin vielä käyneet kyseisessä tilaisuudessa.
”Tulevassa iltamessussa lauletaan tuttuja kappaleita, joita voit laulaa kuoron mukana. Lisäksi joukossa on todennäköisesti hieman vieraampia virsiä, joita pääset opettelemaan. Olisipa mukava, jos kuorokärpänen puraisisi myös sinua ja päättäisit liittyä mukaan moniääniseen joukkoomme”.

Minna Tervonen laulaa ja soittaa bändissä pianoa. Hänellä on historiaa gospelpiireistä ja seurakunnan toiminnan pariin hän on tullut aikuisena perheen perustamisen ja Oulaisiin muuton jälkeen.
”Mari kertoi, että tällainen ryhmä on tekeillä ja innostuin heti. Aika vähän pystyy nykyään soittamaan kevyempää hengellistä musiikkia missään”, sanoo Minna Tervonen.
Tervonen toivottaa kaikki avoimin mielin tervetulleeksi toisen pääsiäispäivän messuun.
”Kannattaa ehdottomasti tulla. Siellä pääsee nauttimaan hyvästä musiikista muiden kristittyjen seuraan”, kannustaa Minna Tervonen.

Takaisin Jutut -sivulle