Isot kalat uivat Pyhäjoessa

Otto Lastumäen uistimeen on tarttunut tähän mennessä lähes 9 kiloinen hauki. Pyyntipaikkana on Pyhäjoki.

 

Oulaistelaiset nuoret ovat innostuneet hauenpyynnistä oikein kunnolla ja ovat perustaneet sitä varten oman tilinsä sosiaaliseen mediaan.

Jos haluat nähdä kuvia ja tarinaa isoista kaloista, ota haltuusi Instagrammissa toimiva Pikedealers-ryhmä. Sen takaa löytyvät oulaistelaiset Onni Oja, Niku Laurila, Otto Lastumäki ja Tommi Hintsala. Nelikko käy lähes päivittäin kalassa ja jakaa kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa. Tilinsä he loivat ”instaan” noin vuosi sitten.
Pääasiallinen kalastuspaikka nuorilla on Pyhäjoki, jota Onni Ojaa kuvailee yhdeksi Suomen parhaimmista haukijoista. Tämän ovat todenneet muutkin joessa kalastaneet vuosien varrella. Tämän vuoden kalastuskautensa Onni Oja avasi pari viikkoa sitten. Ja heti nappasi.
”Kausi alkoi 3,5 kilon hauella. Sen lisäksi olemme käyneet ahventa nakkelemassa ja mato-ongella”, toteaa Onni Oja.
Mieluisin kalastustapa Onnille on hyrräkelalla hauen pyytäminen. Ennätyshauen paino on peräti 6,9 kiloa.
”Se tuli 10.5.2019 Väinölän suvannosta. Se on aika hyvä haukipaikka varsinkin keväällä”.

 

Onni Oja esittelee 6,9 kiloista ennätyshaukeaan. Onni jakaa kavereidensa kanssa kalastuskuvia Instagram-tilillä Pikedealers.

 

Onnin kaverilla Otto Lastumäellä on käynyt tähän mennessä vielä parempi kalaonni. Varsinkin, jos sitä mitataan hauen painolla. Oton uistimeen ovat tarttuneet 8,6 ja 7 kiloiset hauet. Ja paikkana on tietysti ollut Pyhäjoki. Onni Ojan mielestä paras viehe hauen pyyntiin on iso kuminen ”lötköuistin”. Tärkeintä koko harrastuksessa ei kuitenkaan ole niinkään itse saalis.
”Parasta on se, että saa olla luonnossa kavereiden kanssa”, Onni toteaa.
Onni Ojan perheessä isoveli on käynyt joitakin kertoja kalassa ja hänen perässään myös Onni innostui lajista.
”Menin kerran virvelin kanssa joelle ja kaksi tuntia nakkelin. Sain kalan ja siitä lähtien olen ollut kalastukseen koukussa”.
Oulaisissa on järjestetty vuosittain Haukikuninkuuskilpailu Piipsjärvellä. Toistasataa osanottajaa keräävä tapahtuma jouduttiin kuitenkin perumaan koronan takia tältä kesältä. Onni Ojaa ja muita Pikedealersin jäseniä kyseisen kisan peruuntuminen ei kuitenkaan harmita.
”Emme osallistu siihen kilpailuun, koska meidän ryhmän periaatteena on, että kaikki hauet, jotka eivät ole vahingoittuneet, päästetään takaisin veteen. Kaikki saamamme isot kalat uivat siis edelleen Pyhäjoessa”, sanoo Onni Oja.
Kesäkuun ensimmäiset päivät ovat lupailleet ainakin säiden puolesta hyvää ja menestyksekästä kalastuskesää Onni Ojalle ja hänen kavereilleen. Kalastuksen lisäksi kesälomapäivät kuluvat rattoisasti muun muassa uimarannalla.

Takaisin Jutut -sivulle