Jääkiekkoväki haluaisi jo jäähallin auki – kaupunginhallitus ei anna periksi

Jääkiekkoa ei ole pystynyt pelaamaan Oulaisissa moneen viikkoon koronarajoitusten takia. Arkistokuva

 

Oulaisten kaupunginhallituksen viime maanantaina tekemä päätös pitää liikuntapaikat kuten jäähalli edelleen suljettuna on suututtanut paikallisten urheiluseurojen ihmiset.

Oulaisten Cobrien U15-joukkueen päävalmentaja Kari Kankaanpää kummeksuu Oulaisten päätöstä, sillä maakunnan alueellinen koordinaatioryhmä suositti tiistaina 12.1. antamassa lausunnossaan, että alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa kunnan omalla päätöksellä. Esimerkiksi Haapajärvellä jäähalli on auki ja Nivalassakin rajoitetusti.

”Pääsimme pelaamaan valtakunnalliseen sarjaan, mutta vieläkään emme voi harjoitella kotihallissa. Onhan tämä epäreilu tilanne ja annamme tasoitusta muille joukkueille. Kaupunginhallitus aikoo pitää seuraavan kokouksen vasta 18.1., joten aika hidasta on kyllä päätöksenteko täällä Oulaisissa”, toteaa Kari Kankaanpää.

Oulaisten kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Heiska kuitenkin sanoo, että eilen (keskiviikkona) tuli sosiaali- ja terveysministeriöstä suoraan ministeri Krista Kiurun suulla viesti, ettei mitään koronarajoitusten vapautuksia saa tehdä uusimpaan muuntovirukseen viitaten, joka on herkempi leviämään etenkin nuorten keskuudessa.

”Me emme aio pitää tällä viikolla kokousta, vaan kaupunginhallitus kokoontuu ylimääräiseen istuntoon maanantaina ja sitten katsomme, mitä näiden asioiden kanssa tehdään. Oulu perui juuri rajoitusten höllentämispäätöksensä ja naapurikaupungeissa Haapavedellä, Ylivieskassa, Kalajoella ja Raahessa urheilupaikat ovat edelleen kiinni kuten meilläkin”.

Pekka Heiska sanoo kuitenkin ymmärtävänsä urheiluseurojen mielipiteen asiassa mutta toteaa samalla, ettei esimerkiksi Nivalassa harjoittelemassa käymisessäkään ole mitään järkeä.

”Riski on suuri, kun käydään naapuripaikkakunnalla harjoituksissa ja voidaan sitten levittää virusta tänne. Nyt pitäisi malttaa ja odottaa rauhallisesti, että rokotukset saadaan kunnolla käyntiin”.

Takaisin Jutut -sivulle