Jännittävää kesälukemista rohkeaan makuun

Taiteilijanimeä Erika Matsell käyttävä oulaistelaiskirjailija kirjoitti esikoisdekkarinsa.

 

Seuraan sinua kaikkialle on oulaistelaisen Erika Matsellin esikoisteos. Kyse on jännitysdekkarista, jossa on mukana vahvasti myös eroottisia vivahteita. Tarinan päähenkilönä on Natalia, jonka sisko katoaa mystisesti. Nataliaa seuraa sairaalloinen ihminen, joka liittyy vahvasti sisaren katoamiseen.
”Kyse on Natalian ja Janin rakkaustarinasta. Tarina, joka pohtii mikä on sallittua millekin iälle ja rikkoo kenties soveliaana pidettyjä rajoja. Yritän tuoda myös sairaan ihmisen mieltä näkyviin, miksi joku toimii kuten toimii”, kertoo Erika Matsell.

Erika Matsell on haaveillut omasta kirjasta jo yläasteajoista saakka. Hän teki lukioaikana novelleja lehtiin ja rakasti ainekirjoituksia. Seuraan sinua kaikkialle -kirjaa Matsell on suunnitellut aktiivisesti jo vuosia. Varsinaisen kirjoitustyön hän aloitti vuoden 2018 marraskuussa.
”Oman kirjan kirjoittaminen on ollut aina yksi unelmani. Ei niinkään se, että saisin paljon myyntiä, vaan se, että saan pitää omaa kirjaa käsissäni”.
Erika Matsell oppi kirjan kirjoittamisen aikana ainakin sen, ettei työnteko lopu suinkaan käsikirjoituksen valmistumiseen. Siinä vaiheessa kaikista raskain työvaihe vasta alkaa. Oikoluku, korjausluku, editointi, kustannustoimitus, sisällön viimeistely, taitto ja niin edelleen. Lista on loputtoman pitkä, eikä Matsell välttämättä edes tiennyt, mitä kaikki edellä mainitut termit tarkoittivat.
”Kaikki selvisi kuitenkin lopulta. Tuntui mahtavalta tehdä töitä ammattilaisten kanssa. Hienointa oli kannen suunnittelu, johon käytin ammattisuunnittelijaa. Hän kuunteli toiveitani ja sain laittaa omia ehdotuksia ja valokuvia, mutta silti hänellä oli täysi vapaus käyttää tai olla käyttämättä kuviani. Eräänä aamuyönä ajelin kotiin, ja Paavolan kohdalla piti pysäyttää auto, kun usvainen pelto oli mykistävän kaunis. Siitä kuvasta ammattilainen teki kirjani takakannen”.

 

Seuraan sinua kaikkialle on jännityskirja, jossa on myös eroottisia viritteitä.

 

Matsell kertoo rakastavansa pohjoismaista jännityskirjallisuutta. Hänen mukaansa Suomessa ei ole montaakaan kirjailijaa, jonka kirjoissa on yhdistettynä jännitys ja rohkeampi tyyli.
”Korona-aika on tehnyt hyvää kirjallisuudelle. Nykyään luetaan enemmän kuin aikaa ennen koronaa. Eri formaatit kirjoista ovat tulleet käyttöön laajemmin. Myös oma kirjani löytyy e-kirjana”, Matsell vinkkaa.
Erika Matsell on Oulusta vuosia sitten Oulaisiin muuttaneen esikoiskirjailijan taiteilijanimi. Tähän ratkaisuun hän on päätynyt sen vuoksi, ettei halua tehdä itsestään sen suurempaa numeroa.
”Haluan, että ihmiset löytävät kirjani sen itsensä vuoksi. Ei sen, että minä olen sen kirjoittanut. Pienellä paikkakunnalla ihmiset pitävät helposti tekstiäni provokatiivisena, enkä kuitenkaan halua sen vaikuttavan siihen mitä ja miten kirjoitan”.

Takaisin Jutut -sivulle