Jatka lausetta: Hiljaiset sillat herkistää Riikka Moilasen

 

SeutuMajakan toimituksen aloittaman lauseen jatkaja on tällä kertaa Oulaisten kaupungin vs. hallintojohtaja Riikka Moilanen.

Oulaisissa minut on yllättänyt ihmisten ystävällisyys ja välitön tunnelma. Kaupungin noin 600 työntekijää tunnetaan etunimillä, joka voi aiheuttaa ulkopaikkakuntalaiselle kompastelua.

Parasta kuluneessa vuodessa on ollut hallintojohtajan sijaisuus, joka tehtävien monipuolisuudellaan pitänyt minut kiireisenä. Koronasta johtuen vuosi on ollut monella tapaa poikkeuksellinen. Olen oppinut vuoden aikana enemmän kuin koskaan samassa ajassa.

Jouluperinteisiini kuuluu punaiset tulppaanit joulupöytään. Siitä alkaa kevään odotus ja tulppaanikausi kestääkin sitten kevääseen saakka.

Politiikka on sosiaalista toimintaa, arvojohtajuutta, erilaisia mielipiteitä ja tavoitteita. Politiikan tehtävänä on sovittaa nämä yhteiseksi näkemykseksi. Oulaisissa tämä osataan, mutta muutoin olen politiikan tilasta huolissani. Kompromissien sijasta pyrkimyksenä näyttäisi olevan yhä useammin vastakkainasettelu.

Paras katsomani elokuva on Hiljaiset sillat (Clint Eastwood ja Meryl Streep) Romanttinen draama, jonka voi katsoa monta, monta kertaa. Silmät kostuvat joka kerta.

Ihailen aloittavia yrittäjiä ja erityisesti start up yrittäjiä, jotka yrittäjäriskistä huolimatta katsovat luottavaisesti huomiseen. Yritystoiminnan onnistuessa nämä ihmiset luovat aina jotain uutta, aikaansaavat kasvua ja synnyttävät työpaikkoja.

Ensi vuonna aloitan uuden työn Taukokankaan toimitusjohtajana. Odotan tätä suurella mielenkiinnolla ja jännityksellä. Olen myös ensi vuonna päättänyt lisätä liikuntaa ja ilmoittautunut Jokihelmi opiston kuntoiluryhmään. Lisäksi jatkan iltaisin kauppatieteiden opintoja Vaasan yliopistoon.

Minua suututtaa ne autoilijat, jotka ajavat liian lähellä edellä ajavan puskuria. Turvaväli unohtuu aivan liian monelta autoilijalta.

Uskon hyvään ja että jokaiselle annetaan voimiensa mukaan kannettavaa.

Talvessa tykkään lumesta. Vaikea aihe, koska olen ehdottomasti kesän ihminen.

Perheeni on tyttäreni Aino (19 v) ja Lilli-hevonen (15v). Perheeseeni kuuluu myös eläkkeellä oleva äitini Marja. Vietämme yhteistä aikaa kolmessa polvessa ja matkustamme, mikäli mahdollista.

Huomenna siirryn joululomalle ja teen jouluvalmisteluja.

Takaisin Jutut -sivulle