Jedun opiskelijat mitaleille Taitaja-finaalissa

Jedun Haapaveden toimipisteellä kokiksi opiskelevat Niina Kukkurainen (Nivala) ja Natalia Hatula (Haapavesi) saavuttivat hopeamitalin parikilpailuna kisattavasta kokki-lajista. Kuva: Jaani Föhr Skills Finland

Taitaja2021-finaalissa kilpaili kuusi Jedun opiskelijaa neljässä eri lajissa. Kolme päivää kestäneet finaalit järjestettiin hajautetusti eri paikkakunnilla 18.-20.5.

Jedun opiskelijoista parhaiten menestyivät Haapavedellä opiskelevat Natalia Hatula ja Niina Kukkurainen ylsivät Kempeleessä kilpaillussa kokki-lajissa 2. sijalle. Haapavetisen Hatulan ja Nivalasta kotoisin olevan Kukkuraisen valmentajana toimi hotelli-, ravintola-, ja catering-alaa opettava Lotta Hirvanen.

Kokki-lajin lisäksi parikilpailuna järjestettiin myös yrittäjyys-laji, jossa Jedun Oulaisten yksikössä opiskelevat Jasmin Siekkinen ja Nea Koukka sijoittuivat 3. sijalle. Ylivieskalaisen Siekkisen ja haapavetisen Koukan taustajoukoissa Oulussa vaikutti liiketoiminnan opettajana työskentelevä Tuula Leskinen, valmennusta kisailijoille on antanut Ritva Joki-Kolehmainen.

Nivalan yksikössä opiskeleva Eetu Isola sijoittui Oulussa järjestetyssä elektroniikka ja robotiikka -lajissa viidenneksi. Haapajärvinen Isola selvitti tiensä Taitaja-finaaleihin jo viime vuonna, mutta kilpailut peruttiin vuosi sitten koronan vuoksi. Isolan valmentajana on toiminut Nivalassa tieto- ja tietoliikennetekniikan lehtorina toimiva Juha Eskola.

Pisimmän kisamatkan taittoi JEDUn Kalajoen yksikössä opiskeleva Viljami Vihelä, joka kisasi Torniossa talonrakentaminen-lajissa. Kalajokinen Vihelä saavutti finaalissa sijan 6. Vihelän valmentajina toimivat rakennusalan lehtorit Markus Pahkala ja Jussi Fors.