JHT jyräsi oulaistelaiset kotikaukalossaan

Ottelu JHT Akatemiaa vastaan oli Cobrille murheellinen. Tappion lisäksi joukkueesta loukkaantui kaksi pelaajaa. Kuva: Matti Kalliokoski

Cobrien edustusjoukkue vieraili Kalajoella kolmosdivarin avauksessa. Yleisölle oli tarjolla vauhdikas ja jännittävä ottelu monine käänteineen, joka eteni lopulta isäntäjoukkue JHT Akatemian tahtiin päätöslukemin 5-3.

Avauserä oli Cobrien hallintaa, mutta viimeistely ontui. Yhdeksännellä peliminuutilla JHT Akatemian Petri Sunille tuli 2+10 minuutin rangaistus laitataklauksesta. Tilanteessa loukkaantunut Cobrien Eeli Erkkilä joutui jättämään pelin kasvovamman vuoksi ja lähti pukuhuoneen kautta paikkailtavaksi. Cobrien ylivoima jäi tuloksettomaksi. Erän loppupuolella kalajokiset onnistuivat maalinteossa ja erätaukoa vietettiin lukemissa 1-0.

Toisen erän puolivälissä Cobrat pääsivät uudelleen pelaamaan ylivoimaa. Tällä kertaa tuli tulosta, kun Niko Hurme tasoitti pelin lukemiin 1-1. Syöttäjinä Topi Anttila ja Santtu Konu. JHT Akatemia kuitenkin kuittasi tovin kuluttua, kun he pääsivät vuorostaan pelaamaan viidellä neljää vastaan. Cobrat pääsivät erän loppupuolella vielä kertaalleen pelaamaan ylivoimaa, joka tuotti jälleen tulosta. Juho Viitanen viimeisteli 2-2 tasoituksen. Niko Hurmeelle ja Lauri Pihlajaharjulle syöttöpisteet.

Kolmannen erän alku oli Cobrille synkkä. Kalajoen Tommi Hyry onnistui heti erän alkupuolella ujuttamaan kiekon maaliin. Erotuomarien toiminta herätti keskustelua päätöserässä, kun Cobrien Antti Rosenqvistiä taklattiin muutaman peliminuutin jälkeen. Rosenqvist sai tilanteessa alaselkäänsä vamman, joka vaati jatkotutkimuksia. Ottelun erotuomareiden mielestä tilanteessa ei kuitenkaan ollut mitään rankaisemisen arvoista, vaikkakin videotallenteenkin mukaan Rosenqvistiä taklattiin avojäällä vastaliikkeeseen. Kalajoki siirtyi erän puolivälissä jo 4-2 johtoon, mutta Tomi Martinmäki toi kuitenkin Cobrat maalin päähän lähes välittömästi tämän jälkeen. Syöttäjinä Ville Waara ja Antero Silvasti. Hetken kuluttua puolestaan kalajokiset onnistuivat jälleen ja olivat taas kahden maalin karkumatkalla. Martinmäki sai kiekon vielä kertaalleen kalajokisten maaliin mutta maali hylättiin. Erotuomarit näkivät tilanteessa maalivahdin häirinnän, kun Akatemian pakki tönäisi Lauri Pihlajaharjun maalivahdin syliin. Pelin loppulukemiksi kirjattiin JHT Akatemian 5-3 voitto.

Petri Heinonen torjui Cobrien maalissa kaikkiaan 31 kertaa. JHT Akatemian Jussi Siiroselle merkittiin 27 torjuntaa.