Jonna Pajala toi kuninkaallisista voiton kotiin

Jonna Pajala sekä Varssi ovat tuoreet suomenhevosten estemestarit.

 

Oulaistelainen Jonna Pajala sekä 11-vuotias ori Varssi ovat toimiva parivaljakko. Se todistettiin jälleen Suomenratsujen Kuninkaallisissa Ypäjällä, josta he palasivat kotiin esteratsastuksen suomenmestareina.
Kilpailun toisena päivänä Pajalalla ja Varssilla oli luokkansa ensimmäisen kierroksen ainut virheetön suoritus. Pajala on syystäkin ylpeä suorituksestaan.
”En osannut edes odottaa, että näin hyvin menee. Ei sattunut mitään isompia virheitä, vaikka toki tämä on sellainen laji, että aina on parannettavaa. Ensimmäisenä päivänä oli yksi pudotus, mikä silloin vähän harmitti.”

Palkinnoksi mestaruudesta Pajala ja Varssi saivat loimen, ratsastuskypärän sekä rahaa.
”Palkinnot eivät ratsastuspuolella kovin isoja ole, mutta ainakin sain kisakulut katettua, kun noin kaukana lähdin käymään”, Pajala kertoo.

Pajala on aloittanut ratsastuksen todella nuorena. Hän oli vasta 6-vuotias, kun sai oman poninsa ja siitä parin vuoden päästä hän osallistui ensimmäisiin estekisoihin. Seitsemän vuotta sitten Pajala sai nykyisen kilpakumppaninsa Varssin, joka tuolloin oli 4-vuotias. Varssin ollessa seitsemän, he osallistuivat ensimmäistä kertaa yhdessä kisoihin.

Kokeneena kilpailijana Pajalaa ei tavalliset kisat enää jännitä, mutta Kuninkaallisissa jännitystä oli ilmassa.
”Tuota kisaa piti kyllä jo etukäteen pitkään jännittää. Ei oltu tälle kaudelle vielä hypätty noin isoja ratoja, mitä siellä on.”
Jännitys ei kilpasuorituksessa kuitenkaan näkynyt ja Pajala pitääkin tätä mestaruutta hänen uransa suurimpana saavutuksena.
”Aiemmin kun olen sekä ponilla että suomenhevosella mestaruuskilpailuihin osallistunut, en ole pystynyt näyttämään parastani, mutta nyt onnistuin ja se toikin hyvän tuloksen.”
Pajala kertoo, että Varssiakin muistetaan palkita onnistuneista kisoista erityisellä hemmottelulla.
”Porkkanoita annetaan joka päivä ja se saa tehdä vähän mitä haluaa. Se on meillä tallin kingi.”

Takaisin Jutut -sivulle