Jorma Kortesoja: Kokoomuksen puoluekokous iso imagobuusti koko seudulle

Kokoomuksen puoluekokous on tarkoitus järjestää kesällä 2022 Kalajoella.

 

Oulaistelainen, Kalajoella toimintaansa pyörittävän Suomen Keskusvaraamo Oy:n toimitusjohtaja Jorma Kortesoja on keitetty monissa politiikan liemissä, mutta jopa hän meni hetken ajaksi hiljaiseksi, kun kesken syntymäpäiväjuhlien puhelimeen ilmestyi henkilökohtainen tekstiviesti kokoomuksen puoluejohtajalta, Petteri Orpolta. Hän ilmoitti Kortesojalle, että kokoomuksen puoluekokous vuosimallia 2022 pidetään Kalajoella.

”Tekstiviestin sisältöä en voi tässä paljastaa, mutta kyllähän se tosi hyvältä tuntui”, myhäilee Jorma Kortesoja.
Poliittisen puoleen suurimman mahdollisen kokouksen saaminen juuri Kalajoelle ei ollut mikään läpihuutojuttu. Jorma Kortesoja tunnustaa, että puoluekokousta on yritetty saada alueelle jo vuosia. Yritys on kaatunut aina tilakysymykseen. Esimerkiksi jo pelkästään piirijärjestöille pitää olla käytössä 130 omaa kokoustilaa.
”Näin isojen tapahtumien järjestäminen kaatuu yleensä isommillakin paikkakunnilla siihen, ettei ole tarpeeksi majoitustiloja. No meillä tätä ongelmaa ei ole”.
Jorma Kortesoja arvelee, että paikan päälle Kalajoelle on tulossa ainakin 1200-1500 vierasta. Määrä voi olla hyvässä tapauksessa paljon tätä suurempikin.
”Tässä on erikoinen tilanne se, että kukaan ei voi sanoa tarkalleen, kuinka paljon sitä väkeä on oikeasti liikkeellä reilun vuoden päästä. Olemme nimittäin matkailukeskus ja tänne voi tulla paljon kokonaisia perheitä. Voimme parhaimmillaan huomioida jopa 10 000 ihmistä omassa toiminnassamme”.
Ikuisena optimistina Jorma Kortesoja uskoo, että meneillään oleva koronaepidemia on taakse jäänyttä painajaista ensi kesään mennessä.
”Ihmisillä on hirveä polte päästä matkustamaan ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Ihmisen ei tarvitse olla kokoomuksen jäsen, että pääsee osallistumaan tähän tapahtumaan. Sinne ovat tervetulleita kaikki. Tämä voi olla ainutkertainen tapahtuma myös monille muiden puolueiden jäsenille”.

 

Suomen Keskusvaraamo Oy:n toimitusjohtaja Jorma Kortesojan mukaan puoluekokouksen saaminen alueelle oli monen vuoden kovan työn tulos.

Kokoomuksen vuoden 2022 puoluekokousta on ollut lobbaamassa kymmeniä oulaistelaisia ja muiden lähialueen kokoomuslaisia. Yhtään vähäisempi rooli tässä kaikessa ei ole ollut Jorma Kortesoajalla itsellään, jonka suhdeverkostoon kuuluu useampi puolueen näkyvä henkilö.
”Meillä on niin hieno taustajoukko, jota arvostetaan paljon yli puoluerajojen. Tämä on koko alueen imagon kannalta tosi iso juttu. Eikä Oulainenkaan tule olemaan pienin hyötyjä”.
Mikään tapahtuma, iso tai pienempi, ei onnistu ilman vapaaehtoisia. Jorma Kortesojan mukaan kokoomuksen puoluekokoukseen vapaaehtoisia ei ole tarvinnut juurikaan houkutella. Tulijoita on jonoksi asti jo vuosi ennen kokousta.
”Meillä toimii 10 henkilön porukka, joka pelkästään haalii tapahtumaan vapaaehtoisia. Yksi tärkeä kriteeri on, että vapaaehtoinen osaa keskustella. Jos olet esimerkiksi liikenteenohjaaja, ei se merkitse sitä, että olet koko ajan hiljaa”.
Koska kyse on valtakunnallisesta tapahtumasta, herättää se suurta kiinnostusta kaikissa suurimmissa medioissa. Paikan päälle ovat tulossa kaikki kokoomuksen kansanedustajat ja monet entiset ministerit.
”Ja voipa paikalle saapua myös kansainvälisiä vieraita”, paljastaa Jorma Kortesoja hymynkare suunpielessä.

Takaisin Jutut -sivulle