Joskus täytyy vain olla rohkea

Markku ja Anne haluavat rohkaista ihmisiä toteuttamaan itseään rohkeasti.

 

Huutokauppakeisari-sarjasta tuttu remonttimies ja kädentaitaja Markku Saukko vieraili Merijärven kirjastossa lauantaina puolisonsa Annen kanssa. Vierailun järjestäjänä oli kirjastosihteeri Tuula Alin-Biari Musafiri. Idea lähti juuri ilmestyneestä kirjasta ”Koko kansan Markku – Tuunaa kotona ja puutarhassa”. Kirja on Ilona Pietiläisen ja Markku Saukon kirjoittama ja siinä on runsaasti omaan tekemiseen rohkaisevia valokuvia, tuunausideoita ja reseptejä.
Markku päätyi Huutokauppakeisari-ohjelman tähdeksi sattumalta. Muutettuaan Merijärveltä Keski-Suomeen hän vieraili säännöllisesti Palsanmäen huutokaupassa, jossa tutustui ensin Akin isään ja sitten Akiin. Samoihin aikoihin tuotantoyhtiö Aito Media kierteli ympäri Suomen etsimässä ohjelmaansa sopivaa huutokauppaa. Tuotantoyhtiö päätyi tekemään sarjaa Uuraisille ja halusi siihen myös ”Remontti-Reiskan”, eli Markun. Ohjelmaan mukaan lähtemistä ei tarvinnut kauaa miettiä, vaan Markku tarttui tilaisuuteen, kun sitä tarjottiin.
”Joskus täytyy vain olla rohkea, toteaa Markku.”

 

Merijärviset jututtivat Markkua lämminhenkisessä ja rennossa tilaisuudessa.

 

Esiintyminen ei jännitä Markkua.
”Koulupoikana kyllä jännitin esimerkiksi, jos tunnilla piti mennä taululle tekemään joku tehtävä. Nykyään esiintyminen ja esillä oleminen on luontevaa, hän kertoo.”
Markun mielestä julkisuuden huonoja puolia ovat olleet erilaiset lööpit ja klikkiotsikot, joita tehdään aivan aiheen vierestä tarkoituksena ainoastaan herättää huomiota keinolla millä hyvänsä.
Huutokauppakeisarin jaksoissa myydään aina yksi Markun tuunaama esine huutokaupan lopuksi. Ensimmäinen sarjassa myyty Markun korjaama esine oli palapöytä. Mieluisimpia projekteja on ollut minimaitolaiturin rakentaminen. Se on myöskin tähän mennessä hinnaltaan korkeimmalle kohonnut Design by Markku-tuote. Vaikea, mutta ehkä siksi mieleen jäänyt projekti on ollut kiinalaisen polkupyörän kokoaminen. Työhön ei ollut muita ohjeita kuin kuva valmiista tuotteesta. Sisulla tuokin hanke kuitenkin vietiin loppuun.
Kotonaan Anne ja Markku ovat hyvä tiimi: Anne visioi ja suunnittelee, Markku toteuttaa. Puutarhassa kasvaa omenia, luumuja, päärynöitä ja monia muita hyötykasveja.
”Aluksi en tiennyt edes, mikä on perenna, mutta kun kiinnostusta on, niin asioita oppii. Olen oppinut puutarhanhoitoa kirjoista ja kokeillut rohkeasti, kertoo Anne.”
Myös yhdessä tekeminen inspiroi pariskuntaa. He haluavatkin rohkaista ihmisiä olemaan ”oman elämänsä Markkuja ja Anneja”, eli toteuttamaan omia ideoitaan ja itseään. Kun näkee omien kättensä töitä valmiina tai saa maistaa oman puutarhan tuotteita, se palkitsee.

Sonja Kukkola

Takaisin Jutut -sivulle