Joulukonserttien viikonlopussa solistina Jussi Juola

Jussi Juola on menestynyt useissa kilpailuissa, muun muassa tämän vuoden kansainvälisessä Mirjam Helin-laulukilpailussa.

 

Oulaisten Nuorisokuoron joukonserttiperinne, joka alkoi Oulaisissa vuonna 1980 ja laajeni Haapavedelle vuonna 1986, jatkuu lauantaina 21.12. Haapavedellä ja sunnuntaina 22.12. Oulaisissa. Nuorisokuoro on alusta lähtien kutsunut yhteistyökumppaneita konsertteihin esiintymään. Nyt mukana ovat kaikki Tapani Tirilän johtamat kokoonpanot: Nuorisokuoro, Välke ja Vox Ardens ja säestystehtävissä on Timo Hannulan johtama Haapaveden Kamariorkesteri, pianisti Johanna Tilus sekä Haapavedellä urkuri Auli Kärkölä. Trumpettitaiteilija Janne Nietula tuo oman jouluisen sävyn konsertteihin.

Tänä vuonna solistina on aikoinaan myös Haapavedellä asunut bassobaritoni ja Suomessa kuin kansainvälisestikin nousussa oleva laulutähti Jussi Juola. Hän on opiskellut Oulun ammattikorkeakoulussa suorittaen musiikkipedagogin tutkinnon. Dresdenissä, Saksassa, Carl Maria von Weber-musiikkikorkeakoulussa hän suoritti musiikin maisterin sekä taiteelliset jatko-opinnot.

Jussi Juola on menestynyt useissa kilpailuissa, muun muassa tämän vuoden kansainvälisessä Mirjam Helin-laulukilpailussa Juola pääsi ainoana suomalaisena finaaliin. Joulukonserteissa hän laulaa Sibeliuksen viisi tunnettua joululaulua ja on lisäksi solistina kuorojen yhteisteoksessa Pyhä yö, jonka säveltäjä on Mikko Sidoroff ja teksti Yrjö Jylhän. Runossa heijastuvat Jylhän omat kokemukset talvisodassa. Teos esitetään 80 vuotta sitten alkaneen talvisodan muistolle. Adolphe Adamin Oi jouluyö-sävelmän solistina Juola täydentää osuutensa konsertissa. Kuorojen ohjelmistossa on perinteisiä lauluja, mutta myös uudempaa joulumusiikkia.

Takaisin Jutut -sivulle